“TİY’i kent ile bütünleştireceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“TİY’i kent ile bütünleştireceğiz”

TİY Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, koşan, mücadele eden formanın hakkını veren oyuncu gurubundan oluşan bir kadro kuracaklarını belirterek, “Taraftarlarımızı Belediye Başkanı ile barıştırmak için çalışma yapıyoruz” dedi.

“TİY’i kent ile bütünleştireceğiz”


HASAN KÜÇÜK

Yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle transfer tahtasını açamayan, alt yapı oyuncuları ile çıktığı maçlardan tarihi yenilgiler alarak TFF 3. Ligine düşen Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı bir restaurantta basın toplantısı düzenledi.

TİY’in 3. Lige düşmesine yanlış transfer yapanların sebep olduğunu ifade eden Kavalcı, “Bir kesim Belediye Başkanı kulüpten çıkması için belediye başkanına küfrettiriliyor. Organize şekilde taraftar grubu yönlendirilip küfrettiriliyor. Başkan yardım etmek istiyor. Yardım etme diye mesaj atıyorlar. Haluk Bozdoğan geçmiş belediye başkanlarından daha fazla harcamış ama ölmüş annesine organize şekilde küfredilmiş” dedi.

Geçen yıl Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan’ın kendilerini zor durumdan kurtardığını belirten Kavalcı, “Otobüsümüzün üzerinde icra vardı. Durdurun diye şikâyet etmişler. Belediye başkanımızdan rica ettik son 3 deplasmanda bize otobüs verdi” şeklinde konuştu.  

 

“ŞEHİR ARKAMIZDA DURURSA LİGDE KALIRIZ”

Transfer yasakları olmasına rağmen yeni kuralla amatör spor kulüplerden transfer yapabilmelerinin kendileri için büyük bir şans olduğuna dikkat çeken Kavalcı, “Bunu hazmedemeyen bir grup insan ‘Transfer yasağınız var nasıl oyuncu alacaksınız?’ diyorlar. 3. Ligde 19 tane amatör oynatabiliyoruz. Bizim FİFA’da CAS’ta dosyamız olsa amatörde transfer yasadığı geliyor ancak bizim buralarda dosyamız yok. Geçen senenin bütçesinin çok altında bir kadro kuruyoruz. Savaşan, koşan, mücadele eden kentimizi temsil edebilecek oyuncular topladık. Özellikle Tarsus çocuklarına dikkat ettik. Yıllarca bu kulüpte istedikleri değeri görmeyen oyuncularla çalışmaya karar verdik. Şehir arkamızda durursa bu takım ligde kalır. Fazlasını da yapabilir. Şu ana kadar 18 futbolcu transfer ettik. 2 tane daha yapacağız. Alt yapıdan yetenekli oyuncularımız da var” ifadelerini kullandı.

 

 

“OYUNCULARIN TAMAMINA KEFİLİM”

TİY’de koşan, mücadele eden bu şehrin, formanın, armanın hakkını veren oyuncu gurubu kurduklarını anlatan Kavalcı, “Bunların sahadan ve şehirden kaçma şansı yok. Uçan tekmeye kafasını sokarlar. Ben bu oyuncu gurubunun tamamına kefilim. Yok yeğenini aldı yok arkadaşını aldı diyorlar. Bir baksınlar oyuncunun özelliğine. Futbol bu kadar kolay değil. Hedefimiz orta sıralarda yer alarak ligde kalmak. Galipte gelsek mağlupta olsak maça gelenlerin mutlu ayrılacağı bir takım kuracağız. İbrahim hoca hedefi olan kişilikli başarılı bir hoca. Biz hocamızın arkasındayız” diye konuştu.

 

“KENDİ İMKANIMIZLA 2 KAMP YAPACAĞIZ”

Nevşehir’de 22 Temmuz 2 Ağustos ile 5 - 15 Ağustos arası iki kamp yapacakları bilgisini veren Kavalcı, “Kamp masraflarını kendi imkanlarımızla yapacağız. Belediye Başkanımızda destek ricasında bulunduk. Başka da kimse sahip çıkmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile depremden önce görüşmüştük. Randevu vereceğini söyledi. Ancak 4 buçuk aydır rendevu alamıyoruz. Bizden önce Ali Seçer her ay elden para getiriyormuş ama girişleri yok. Ama biz görmedik” şeklinde konuştu.

Takımın toplam 25 milyon lira kadar bir borcu bulunduğunu ifade eden Kavalcı şunları söyledi: “Çok büyük bir rakam değil. İl olmaya gidiyoruz. Odalarımız, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız şehrin ileri gelenleri devreye girerse bu borç kapanabilir. Transfer yasağını kaldırmak için 14 milyon lira para lazım. Transfer yasağına rağmen amatör transfer fırsatı doğdu. Transfer yasağını kaldırtmayı düşünmüyorum. Çünkü bu oyuncular hak etmedikleri parayı talep ediyorlar. Geçen sene biz yalvardık bu sene onlar bizimle masaya oturmak zorunda. Paranın değeri kalmıyor. Eylül-Ekime doğru masaya oturabiliriz. Belki kulübün borcunu bitirebiliriz.”

 

“MHP’LİLER BİZDEN RAHATSIZ”

CHP ve başka kesimin tabanı kendilerini kabullenirken MHP içindeki insanların kendilerinden rahatsız olduğunu vurgulayan Kavalcı şöyle devam etti: “Tarsus İdman Yurdu’na sponsor bulunması için Tarsus Belediye Başkanımız isterse yapabilir. Mülki amir. Bu işi çözebilecek tek kişi o. Taraftarımızla Tarsus Belediye Başkanını barıştırmak için çalışma yapıyoruz. Cuma günü Bir gurup taraftarlar ile Belediye Başkanımızla görüşeceğiz. Büyükşehir ve Tarsus Belediye Başkanı, Tarsus Kaymakamı, Emniyet müdürü ve Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı dışında hiçbir siyasi parti milletvekili, meclis üyesi maçı protokolden izleyemez. Gitsin biletini alsın taraftarlarla maçı izlesin.”