Vurun abalıya! | Güney Gazetesi Mersin

Vurun abalıya!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Resmi Gazetede yayınlanan vergi artışları ile ilgili konuştu. Kocamaz, “Seçim kazanmak için bol keseden kaynaklar dağıtıldı. Seçim kazanıldı. Şimdi vur abalıya” dedi.

Vurun abalıya!


ELVAN KONUK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergileri'nde (KDV) artışa gidildi.  Mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18 KDV yüzde 20'ye yükseltildi. Bazı mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8 KDV oranı ise yüzde 10 oldu.

KDV artışıyla ilgili konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Kocamaz, “Önümüzdeki hafta Hükümet yeni ekonomik paketi, birbiriyle alakasız birçok konuyu öteden beri uyguladığı torba yasa şeklinde Meclise sunuyor. Pakette bu yıl yatırdığımız Motorlu Taşıtlar Vergisi tekrarlanıyor. Yani MTV iki kez yatırılacak. Nedeni yaşadığımız deprem. Söylendiğine göre bir defaya mahsusmuş. Tabii, bu tür vergiler hep bir defaya mahsus diye çıkarılıyor.1999’da yaşanan Marmara Depreminden sonra çıkarılan Deprem vergisi hala devam ediyor ve toplanan paralar nerelerde kullanıldı, akıbeti nedir? Depremlere yönelik hangi tedbirler alındı? O da belli değil” dedi.

 

“EMEKLİLER UNUTULDU”

 

Yeni ekonomi paketinde son dakika bir düzenleme yapılmazsa emeklilerin unutulduğu duyumunu aldıklarını belirten Kocamaz, “Çalışan memurlara seyyanen 8 bin lira zam yapılırken emekliler bunun dışında tutulmuş. Gerçekten enteresan. Sanki çalışan memurlarla emekli vatandaşlar farklı yerlerde yaşıyor. Ya da çalışanlarla emeklilerin günlük ihtiyaçları birbirinden farklı. Hükümet hala şunu anlayamadı. Enflasyonu kağıt üzerinde uydurma TÜİK rakamlarıyla değil, gerçek mana da düşürmediğiniz ve dövizdeki artışlar bu şekilde devam ettiği sürece bu verdiklerinizin hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

 

“ARTAN ASGARİ ÜCRETİN ANLAMI KALMADI”

 

Açıklanan rakamların daha Meclis’te onaylanmadan eridiğine vurgu yapan Kocamaz, “Zira asgari ücrete zam yapıldı, henüz uygulanmadan döviz yükseldi. Çarşı pazarda ne varsa fiyatı arttı. Artan asgari ücretin anlamı kalmadı. Yazık, Allah dar gelirli vatandaşlarınızın yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

 

“SEÇİM GEÇTİ, VATANDAŞIN ELİNDEKİ FIRSAT KAÇTI”

 

AKP hükümetinin seçimleri kazanmak için bol keseden kaynak dağıttığını dile getiren Kocamaz, şunları söyledi:

“Seçim kazanmak için bol keseden kaynaklar dağıtıldı. Seçim kazanıldı. Şimdi vur abalıya. Allah sonunu hayretsin. Söylenecek çok şey var da, bu saatten sonra vatandaşların yapabileceği bir şey yok. Artık vatandaşların elindeki fırsat kaçtı. Seçim geçti. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Vatandaşa düşense her zamanki gibi çile çekmek.”