Köyler futbola doyacak | Güney Gazetesi Mersin

Köyler futbola doyacak

Köyler futbola doyacak


HASAN KÜÇÜK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 20. si düzenlenen 30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası’nda köyler futbola doyacak. 37 Mahalle takımının mücadele ettiği turnuvada kırsal mahalleler  futbol ile yatıp kalkacak. Cuma günü oynanan turnuvanın ilk gün maçlarında Gökçebelen Camili’yi 6-2, Karahacılı da Kuyuluk’u 1-0  mağlup ederken Çiftlikköy ile Yüksekoluk golsüz, Kuzucu ile Arpaçsakarlar ise 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmalara köylüler yoğun ilgi gösterdi. Cumartesi 2 grupta 6 maç yapılacak.  

 

2001 yılında Fındıkpınarı Belediyesi tarafından başlatılan turnuva 20 yılı aşkın süredir her yıl düzenlenerek geleneksel hale geldi. Merkez Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin kırsal mahallelerinin katılım sağladığı turnuva Cumhuriyetin 100. yılında 20’ncisi gerçekleştiriliyor. Turnuvada bu yıl 37 mahalle takımı mücadele edecek. Maçlar Fındıkpınarı Futbol Sahasında; Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 35’er dakika olarak çift devre halinde oynanacak.

 

EN ÇOK ŞAMPİYON KUYULUK OLDU

Şu ana kadar turnuvada Kuyuluk Mahallesi 5 kere şampiyon olurken Gökçebelen, Zeybekler, Çevlik,  Eski Mezitli ve Emirler mahallelerinin 2’şer; Karaisalı, Karahacılı, Sarılar ve Değirmençay mahallelerinin 1 şampiyonluğu bulunuyor. Turnuvanın son şampiyonu ise geçen yıl Apsunspor (Uzunkaş) oldu.

Turnuvanın çeyrek final maçları 26-27 Ağustos, yarı final maçları 30 Ağustos, final maçı ise 3 Eylül’de oynanacak.