Mersin Kadın Platformu eyleminde “siyaset” tartışması | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Kadın Platformu eyleminde “siyaset” tartışması

Erkek şiddeti kurbanı Esra Asena Temir’in ailesi ve yakınları, Mersin Kadın Platformunun kadın cinayetlerini protesto etmek için düzenlediği basın açıklamasını, Yeşil Sol Parti milletvekilinin de açıklamada olması, platform bildirisinde LGBTİ+ ifadesinin kullanılması gerekçesiyle son anda terk etti.

Mersin Kadın Platformu eyleminde “siyaset” tartışması


ABİDİN YAĞMUR


 

Mersin Kadın Platformunun Mersin’de son bir haftada meydana gelen kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerle ilgili açıklamasına, geçtiğimiz günlerde katledilen Esra Asena Temir’in yakınları da katılacaktı.

Basın açıklamasına Yeşil Sol Parti Milletvekili Perihan Koca’nın katılacağını öğrenen aile “siyaset yapıldığı” gerekçesiyle basın açıklaması başlamadan alanı terk etti.

Cinayet kurbanı genç kadının abisi, Kadın Platformunun bildirisindeki LGBTİ ifadesinden rahatsız oldukları için basın açıklamasına katılmayacaklarını da kadınlara iletti ve basın açıklamasında kız kardeşinin adının anılmasını istemedi.

 

Aile bireyleri ile avukatlar arasındaki tartışmanın ardından Temir ailesi ve yakınları basın açıklamasının yapıldığı alanı terk etti.

Mersin Kadın Platformunun bileşenleri, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Erkek vuruyor devlet koruyor” şeklinde sloganlar attı.

Mersin Kadın Platformu bildirisini okuyan Zübeyde Sadırlı Akpınar, “Ülkenin dört bir yanında kadınların yaşam haklarını ellerinden alırken bu kentte Mersin’de kadın cinayetlerinin arttığını üzülerek görüyoruz.

Kadın ve LGBTİ+ cinayetleri politiktir sözümüzü buradan bir kere daha yineleyeceğiz. AKP-MHP faşist iktidarı her gün hayatlarımız, haklarımız ve emeğimiz üzerinde tahakküm kurmaya çalışıyor.

Sadece kadınlar ve LGBTİ+’ların maruz bırakıldıkları şiddet artmıyor yoksulluk ve geçim derdi de bizler için gün geçtikçe artıyor.

Tarikat ve cemaatler aracılığı ile çocuklar istismar ediliyor ve kız çocukları zorla evlendirip istismara açık hale getirilmeye çalışılıyor. Tüm bunların sorumlusu AKP-MHP faşist iktidarının ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

 

 


  Mersin Kadın Platformu eyleminde “siyaset” tartışması