Temir ailesinden adalet çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Temir ailesinden adalet çağrısı

 Mersin’de Mustafa Bangiz adlı erkek tarafından feci şekilde darp edildikten sonra hayatını kaybeden Esra Asena Temir’in ailesi ve arkadaşları işyerinin önünde bir araya geldi. Genç kadının fotoğraflarını taşıyan grup katilin en ağır şekilde cezalandırılması çağrısında bulundu.

Temir ailesinden adalet çağrısı


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’de bir mağazada çalışan 27 yaşındaki Esra Asena Temir, Kurban Bayramının 1. Gününde, Mustafa Bangiz tarafından, Bangiz’e ait otomobilin içinde feci şekilde darp edilmiş, Bangiz tarafından Toros Devlet Hastanesine acil servisine “Trafik kazası geçirdi” denilerek bırakılan genç kadın beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Cinayet şüphelisi Mustafa Bangiz Adana’da yakalanarak tutuklandı. Temir ailesi ve cinayet kurbanı genç kadının arkadaşları dava sürecinin titizlikle yürütülmesi, failin en ağır şekilde cezalandırılması için çağrıda bulundu.

Esra Asena Temir’in çalıştığı mağazanın önünde bir araya gelen ailesi ve arkadaşları “Kadın Cinayetlerine İsyan Ediyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

Anne Asiye Temir, “Ben bir anneyim. Ben yandım başka anneler yanmasın lütfen. Önce Allah’ın adaletine sonra devletin adaletine bırakıyorum. Caniler gereken cezayı bulsun istiyorum” dedi.

Ailenin avukatı Serdan Söylemez de “Bu bir adalet mücadelesidir, bir hak mücadelesidir. Burada namusuyla, şerefiyle ter döken, ailesinin geçindiren bir kız kardeşimizin hunharca, canice öldürülmesi nedeniyle buradayız. Adli makamların yapacağı kovuşturma neticesinde ceza alması gereken şahısların hiçbir mazeret kabul etmeksizin, doğru şekilde yargılanarak ve adaletin tecelli etmesine imkan sağlamak amacıyla kamuoyu ve vicdan oluşturmak için buradayız. Biliyoruz ki yargımız, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli detaylı soruşturmayı yapacaktır. Biz de avukatı olarak, ailesi olarak soruşturma aşamasında, kovuşturma aşamasında adalet mücadelesi vereceğimizi duyuruyoruz. Bizim yolumuz uzun. Hak yerini bulana kadar, adalet yerini bulana kadar yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Bu faillerin cezasız kalmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Asena’nın annesine bir söz verdik, terimizin son damlasına kadar, elimizden gelenin fazlasını yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 


  Temir ailesinden adalet çağrısı