Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden ressam ve heykeltıraşları ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek “Kurucumuz Hasan Akın’ın anısına saygı niteliğini taşıyan bu çalıştayların, Mersin’in adını sanatla bütünleştiren bir etkinlik olmasını hedefliyoruz” dedi.
Küçük elektrikli ev aletleri sektöründe tasarım odaklı yaklaşımıyla öne çıkan Arnica tarafından hayata geçirilen Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’nın ikincisi Mersin Borcak Yaylası’nda birer haftalık üç dönem olarak planlandı. Arnica Yönetim Kurulu Başkanı, Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, 14-21 Temmuz ’da resim, 21-28 Temmuz’da heykel ve 28 Temmuz-4 Ağustos arasında yine resim dallarında gerçekleştirilecek çalıştayların Türkiye’nin birçok kentinden ve Fransa, Gürcistan, İran, Rusya gibi farklı ülkelerden 50’yi aşkın sanatçıyı buluşturacağını belirtti.
Denizhan Özer’in artistik direktörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayı Arnica’nın kurucusu olan babaları Hasan Akın’ın anısına saygı duruşu olarak hayata geçirdiklerini anlatan Senur Akın Biçer, sözlerine şöyle devam etti:
“Mersin Borcak Yaylası’ndaki evimizin de üzerinde bulunduğu 30 dönümlük arazide gerçekleştirilecek olan çalıştaylar, doğayı ve sanatı buluşturuyor. Her taşında babamın emeği bulunan bu alanda gerçekleştirdiğimiz etkinlik, bizim için çok anlamlı. Sanatın büyük kentlere sıkışmasını önlemek, Mersin’in adının sanatla özdeşleşmesini sağlamak ve ülkemizin uluslararası alanda çağdaş sanat çevrelerinde etkinliğini artırmak amacıyla yola çıktık. Uzun soluklu bir proje olarak planladığımız Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’nın önemli hedeflerinden biri de Mersin’e çağdaş sanatlar müzesi kazandırmak. Bu projeye katılan tüm sanatçılara ve bizi destekleyen teşekkür ederim.”
İLK SERGİ TARSUS’TAKİ FABRİKADA OLACAK
Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Artistik Direktörü Denizhan Özer de farklı tekniklerle çalışan sanatçıların katılımıyla düzenlenen çalıştayın, çağdaş Türk sanatının ulusal ve uluslararası alanda güçlenmesine katkıda bulunacağını kaydetti.
Resim ve heykel alanında çeşitli üsluplarda çalışan sanatçılar çalıştay boyunca sanatın konuşulduğu etkinlikler, çevre gezileri, atölyelere katılırken aynı zamanda doğayla iç içe eserlerini üretecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çalıştay sonunda üretilen sanat eserleri önce Arnica’nın Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında sergilenecek. Eserler daha sonraki süreçte Mersin’de ve başka kentlerde sanatseverlerle buluşacak. (Haber Merkezi)