Yaraya şiir oldular | Güney Gazetesi Mersin

Yaraya şiir oldular

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneğinin (MEŞYAD) düzenlediği Şiir Şöleni ve Yaraya Şiir programları geniş katılım ve coşkulu bir şekilde tamamlandı. Etkinliğe Tokat, Samsun, Artvin ve Azerbaycan’dan Katılan misafir şair ve yazarların dışında, Mersin’den de pek çok şair ve yazar etkinliğe büyük renk kattı.

Yaraya şiir oldular


ELVAN KONUK

 

Yurt içinden katılan yazarlar Mahmut Hasgül, Kenan Yavuzarslan, Sündüs Arslan Akça ve Mustafa Bilir Azerbaycan’dan Seher Ahmed, Aləm Kəngərli ve Asif Kəngərli katıldı.  Program Yenişehir Belediyesi’nin tahsis ettiği, konaklama tesislerine yerleştirilen yazarların dinlemesinin ardından başladı.  MEŞYAD’ın tüm salonlarını dolduran şiirseverler yaklaşık 5 saat süren türkü ve şiir dolu bir günü soluksuz izlediler. Kısa bir aranın ardından Yenişehir Belediyesi’nin tahsis ettiği, konaklama tesislerine geçilerek, Yaraya Şiir programına geçildi. Çok duygusal bir atmosferde başlayan program, daha ilk dakikalardan itibaren duygusal anlara sahne oldu.

Duygulu türküler ve şiirlere depremzede vatandaşlar da eşlik etti.  Program esnasında şiir okuyarak tüm salonu ağlatan üniversite öğrencisi depremzedeye MEŞYAD Başkanı Mustafa Doğan iki tane tiyatro bileti hediye etti.  Program sonunda yazarlar getirdikleri kitapları depremzede vatandaşlara bedelsiz olarak armağan ederek depremzedelerle dertleşip onların acılarına ortak oldu. Program bitmesine rağmen misafirler salonu uzun süre boşaltmadı.

Pazar günü, depremzedelerle yapılan kahvaltının ardından, gün boyu Mersin’i gezen konuk yazarlar, Mersin’in güzel yaylarında serin havanın tadını çıkarıp yöresel lezzetlerle tanıştı. Tüm katılımcıların yüzünde mutlu anlar yaşatan iki günlük program memnuniyetle tamamlandı.

Organizasyonun başarıyla tamamlandığını söyleyen MEŞYAD Başkanı Mustafa Doğan, etkinliğe katkı sağlayan MEŞYAD üyeleri ve Yenişehir Belediyesi’ne teşekkürlerini dile getirdi.