ÇBK’da hedef 3 kupa | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da hedef 3 kupa

 ÇBK’da hedef 3 kupa


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon Cumhurbaşkanlığı kupasını alırken Süper Lig ve Eurolig şampiyonluğunu Fenerbahçe’ye kaptıran Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi bu sezon hedefini 3 kupa olarak belirledi. Turuncu lacivertliler hedefine ulaşmak için 1 Ağustos’ta top başı yapacak.

Dış transferde geçtiğimiz yıl Fenerbahce Alagöz Holding’te parkeye çıkan Ukraynalı oyun kurucu Alina Iagupova, Famila Schio'da forma giyen Marina Mabrey, Macaristan milli takımında da forma giyen Agnes Studer ile Virág Kiss, milli takımımızda da forma giyen Şuğranur Sönmez, Melis Gülcan, Meltem Avcı, Derin Yaya’yı kadrosuna katan ve eski oyuncuları Elizabeth Williams, Laura Cornelius ve sözleşmesi süren Sinem Ataş ve Asena Yalçın ile yoluna devam etme kararı alan Çukurova Basketbol transfer çalışmalarını yüzde 80 tamamladı. ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Başantrenör Roberto Iniguez ile yola devam etme kararının ardından transfer çalışmalarını yüzde 80 tamamladıklarını söyledi. Kalan yüzde 20’lik bir kısımda eksik yerlere uygun oyuncular alarak transferi tamamlayacaklarını anlatan Ünlü, “1 Ağustos’ta topbaşı yapacağız. 13 Eylül’de Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Ekim ayının birinci ya da ikinci haftası Eurolig maçları başlayacak. Süper Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Eurolig şampiyonluk kupalarını Mersin’e getirmek istiyoruz. Hedefimiz 3 kulvarda şampiyonluk. Bu hedef doğrultusunda transferlerimizi yaptık” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI OYNANMAYACAK”

 

Geçen sene Türkiye Kupası maçları yapılmadığı için muhtemelen bu sene Cumhurbaşkanlığı kupası maçlarının oynanmayacağını ifade eden Ünlü, “Çünkü Cumhurbaşkanlığı kupasında Türkiye Kupası şampiyonu takım ile Lig şampiyonu karşılaşıyordu. Geçen sene deprem nedeniyle Türkiye kupası oynanmadığı için bu sene Cumhurbaşkanlığı kupası oynanmayabilir” şeklinde konuştu.

 

“ŞEHİR BU TAKIMA SAHİP ÇIKMALI”

 

ÇBK 3 kupa hedefi için çalışırken şehrin kendine gelerek bu takımına sahip çıkıp destek olması gerektiğini vurgulayan Ünlü şunları söyledi: “En önemli konu bu takıma sahip çıkılıp yalnız bırakılmamasıdır. Bu ekonomik şartlarda şehir bu takımı yalnız bırakmamalı. İnsanlar elini taşın altına koyup tüm dünyaya adımızı duyuran Çukurova Basketbol’a desteğini esirgememeli. Mersinliler tribünleri doldururken maddi olarak şehrin dinamikleri harekete geçmesi lazım. Şehrimizin havasından suyundan insanından yararlanan bir çok şirket var ama maddiyata gelince bir kuruş para vermiyor. 500 tane alt yapıda çocuğumuz var. Kadınlar kızlar çocuklar aileler geliyor maçı izliyor. Hafta sona çok güzel bir atmosfer oluşuyor. Stres atıyorlar. Ama bu tür sosyal etkinleri şehrimizden yararlanan şirketler sadece seyrediyorlar. Sadece alıyorlar hiç vermiyorlar.”