“Çukurovalı buğday üreticisi zorda” | Güney Gazetesi Mersin

“Çukurovalı buğday üreticisi zorda”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, buğday üreticilerinin Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğünden kaynaklı sıkıntılarını TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Yüksek girdi fiyatları nedeniyle Çukurovalı buğday üreticisinin zor şartlarda üretim yaptığını vurgulayan Kocamaz, “Zaten borçlu durumda olan buğday üreticisi 8 bin 250 TL’ye TMO’ya teslim edemediği buğdayını 2-3 lira daha düşük fiyata tüccara satmak zorunda kalmıştır” dedi.

“Çukurovalı buğday üreticisi zorda”


 

ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, buğday üreticilerinin sorunlarını TBMM Genel Kurulu’nda paylaştı.

Geçen yıllar içinde tonlarca buğday ithalatı yapmak ve Türk çiftçisine vermediği paraları yurtdışındaki çiftçilere vermek zorunda kalan TMO’nun geçen yıl yaşananlardan hiçbir ders almadığını belirten Kocamaz, şu şekilde konuştu:

“Toprak mahsulleri ofisi bu sene de geçen senelerde olduğu gibi buğday üreticisine randevu vermekte nazlanmış ve üreticilere ya hiç randevu verilmemiştir ya da aylar sonrasına randevu verilmektedir.

Durum böyle olunca alınamayan randevular nedeniyle Çukurovalı buğday üreticileri yüksek girdi fiyatları ve artan maliyetler karşısında çok zor şartlarda üretmiş olduklarının ancak yüzde 5’lik kısmını TMO’ya vermişlerdir. Zaten borçlu durumda olan buğday üreticisi 8 bin 250 TL’ye TMO’ya teslim edemediği buğdayını 2-3 lira daha düşük fiyata tüccara satmak zorunda kalmıştır.”