“TİY SİNE-İ MİLLETE DÖNDÜ” | Güney Gazetesi Mersin

“TİY SİNE-İ MİLLETE DÖNDÜ”

“TİY SİNE-İ MİLLETE DÖNDÜ”


HASAN KÜÇÜK

Önümüzdeki sezon TFF 3. Liginde mücadele edecek Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, takımın alt yapısının dağıldığı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Alt yapının dağılmadığını bilakis güçlendiğini ifade eden Kavalcı, “Takımımıza bir düzen getirmeye başladığımız şu süreçte ilk olarak altyapı için ne yapabiliriz sorusunu sorduk. Altyapının tüm sorumluluklarını üstlenecek altyapıya fazlasıyla faydalı olacağına inandığımız Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Karabulut’u altyapımızın yetkilisi görevine getirdik. Bizim artık hata yapma lüksümüz yok. Sırf birkaç maç ödeme alamadığı için takımdaki sinerjiyi bozacak insanlara da tahammülümüz yok. Biz A Takım için bir kadro oluştururken ağırlığı Tarsuslu gençlerimize verdik. Memleketi için savaşacak ve topa korkmadan kafasını sokacak futbolcuları seçtik. Altyapıdaki arzuladığımız futbolcu profili ise bu yönde olmaktadır” dedi.

 

“ÖZ ÇOCUKLARIMIZLA BAŞARILI OLACAĞIZ”

Altyapıda kurmayı hedefledikleri futbolcu düzeninin, olumsuzluk olması durumunda hazır bekleyen altyapı futbolcularını A Takım kadrosuna rahatlıkla dahil etme yönünde olduğunu vurgulayan Kavalcı şöyle devam etti: “Şu anda altyapımızda bulunan hiçbir futbolcumuzun lisansını da başka takımlara vermeyi düşünmüyoruz çünkü hepsine güveniyoruz ve takımda görmeyi istiyoruz. Altyapıda bulunan futbolcularımızın içi rahat olsun, Tarsus İdman Yurdu’muz artık “Sine-i Millete Döndü!” ve biz kendi çocuklarımız ile başarılı olacağız.”

27 Aralık altyapı tesislerinin 2029 yılına kadar Tarsus İdman Yurdu’na ait olduğunu anlatan Kavalcı altyapımız çalışmalarını rahatlıkla orada sürdürecek ve orada maçlarını oynayabilecek. Altyapı dağılmıyor, altyapı güçleniyor!” bu böyle bilinsin” ifadelerini kullandı.