“Klimalarını açmayan minibüsleri şikayet edin” | Güney Gazetesi Mersin

“Klimalarını açmayan minibüsleri şikayet edin”

Mersin’de hava sıcaklıklarının artması ile birlikte bazı özel toplu taşıma araçlarında klimaların açılmaması yurttaşların şikayetlerine neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin bu konuda kontrolleri sıklaştıracağını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap seçer, Mersinlilerden klimasını açmayan otobüsleri plakasıyla birlikte Alo 185 hattına bildirmelerini istedi.

“Klimalarını açmayan minibüsleri şikayet edin”


ELVAN KONUK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında AKP’li meclis üyesi Mehmet Sadık Türüt, özel toplu taşıma otobüslerinde klima açılmaması ile ilgili yurttaşların şikayetlerini gündeme getirdi.

Bu konuyla ilgili rutin kontrolleri yaptıklarını belirten Mersin Zabıta Daire Başkanı Fuat Tuğluoğlu, “Yazları özellikle gelen şikayetlerden önce de biz iklim şartlarından dolayı her gün klimaların çalıştırılması, vatandaşlarımızın rahat yolculuk yapabilmeleri için rutin kontrol yapıyoruz. Ayrıca 3 aylık süreçte sivil ekibimizle kontrol dışında da kontrollerimizi yapıyoruz, kapılar açık mı, klimaları çalıştırıyorlar mı diye” dedi.

Zaman zaman toplu taşıma araçlarıyla ilgili kendilerine şikayetlerin ulaştığını dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Bu durumlarda tedbirlerimizi alacağız. Denetimleri daha sık yapacağız. Buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, lütfen araçları plakasıyla ve sefer sayısıyla Alo 185’e şikayet edin” ifadelerini kullandı.