“Sivil toplum yapılanmalarıyla ilgileneceğim” | Güney Gazetesi Mersin

“Sivil toplum yapılanmalarıyla ilgileneceğim”

MTSO önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek veda konuşması yaptı. Önümüzdeki süreçte neler yapacağından bahseden Kızıltan, “Önümüzdeki dönemde sivil toplum yapılanmasıyla ilgileneceğim” dedi.

“Sivil toplum yapılanmalarıyla ilgileneceğim”


MAYSA DERYAYEVA


Ayhan Kızıltan, önümüzdeki aylarda her sektörden ayrı grupların olacağı bir sivil toplum kuruluşu kurabileceğini ya da mevcut sivil toplum kuruluşlarıyla çalışma yapabileceğini söyledi.

Kızıltan, “Bir süre dinleneceğim. Kendimize zaman ayıracağız ama belli bir süreç bu. Bir ay olur, iki ay olur. Tabii bizim toplumla ilişkimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla diyalogumuz iyi, herkesle sıcak ilişkilerimiz var. En önemlisi kimin ne olduğunu öğrendik. Herkese inanmamam gerektiğinde öğrendim. Bundan sonra açıkçası sivil toplumun yapılanmasıyla ilgileneceğim. Ayrı bir yapı oluşturacağız ve bu yapı her şeyin üzerinde olacak. Uzmanlık alanlarına göre gruplaşılacak. Her sektörden, her meslekten insanların, liyakatli, bilinçli insanların olacağı bir yapıda oluşturabiliriz. Ya da mevcut sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloglar kurarak, bu kentin temiz toplum olması için elimizden gelen gayreti hepimizin göstermesi lazım” diye konuştu.

Geçen yıl Kasım ayında yapılan MTSO başkanlık seçimlerini hakkında konuşan Kızıltan, “Bizim üyelerimizin yüzde 80’i benim başkan seçilmemi istedi. 41 tane sektör var. Önce bu 41 sektörde seçimler yapılır, meclis üyeleri belirlenir. 115 tane seçilen meclis üyeleri, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerini seçer. Burada pazarlıklar devreye giriyor. Mersin Ticaret ve sanayi Odası başkanlığına bütün üyelerin seçmesi gerekiyor çünkü korkunç pazarlıklar dönüyor” dedi.