Transfer askıda, Gözler CAS’ta | Güney Gazetesi Mersin

Transfer askıda, Gözler CAS’ta

Yeni MİY Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, transfer yasaklarına yönelik CAS’a yapılan itirazın ne zaman sonuçlanacağını bilmedikleri için bu konunun askıda olduğunu ifade ederek “Transfer tahtasının en kısa sürede açılacağına inanıyorum” dedi.

Transfer askıda, Gözler CAS’ta


HASAN KÜÇÜK

 

Yeni Mersin İdman Yurdu’nun Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, oyuncuları ve teknik ekibi ile birlikte yaşanan sıkıntı ve engelleri aşarak kırmızı lacivertli ekibi eski günlerine getirebilmek için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Kulüp Başkanı Metin Saltık ile birlikte gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ali Adalıoğlu’nu ziyaret etti.   

Güzey Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Kızıltan, kulüplerine FİFA tarafından transfer yasağı cezası verildiğini hatırlatarak bu konuda Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yapılan itirazın ise henüz sonuçlanmadığını söyledi. Hukuksal sürecin devam ettiğini ve ne zaman sonuçlanacağını bilmedikleri için transfer konusunun şu an için askıda olduğunu anlatan Kızıltan, “Başkanımız, hukukçularımız olayı takip ediyorlar. En kısa sürede sonuçlandırmaya çalışıyorlar. Olumlu sonuçlanacağına inanıyorlar. O sonuçlanmadan transfer konusunda bir şey söyleyemiyoruz. Bu konu ile ilgili bir adım atmıyoruz” dedi.

 

17 TEMMUZ’DA TOP BAŞI YAPACAK

CAS’tan olumsuz karar gelmesi durumunda nasıl bir yol izleyecekleri yönündeki soruya Kızıltan, “Her şeyi en kötü noktada ele almak akıllıca iştir ama ben açılacağına inanıyorum. Açıldıktan sonra piyasada olan ve şu anda takımda olan oyuncularla iyi bir kadro oluşturabileceğimizi inanıyorum. Elimizde iyi bir iskeletimizde var. Bizimle çalışmak isteyen Mersin İdman Yurdu’na gelmek isteyen çok oyuncu olacaktır. Transfer yasağı bittikten sonra bunları görmek lazım” ifadelerini kullandı.

Takımın pazartesi günü toplanarak 29 Temmuz’a çalışmalarını Mersin’de sürdüreceğini ifade eden Kızıltan, “Ağustos’ta Kızılcahamam, Bolu veya Nevşehir’de kamp yapmayı düşünüyoruz. Bu süreçte orada yapacağımız maçları da düşünerek oradaki ortamları da dikkate alarak bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi.

 

“VARGÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

MİY’in hayatında özel bir yeri olduğunu vurgulayan Kızıltan, “Burası benimde kendi kulübüm. İlk defa  Mersin İdman Yurdu’nda profesyonel oldum. Şampiyonluk yaşadım. Buradan Fenerbahçe’ye transfer olmam nedeniyle burasının benim için özel bir yeri var. Zaten hayatım boyunca ve daha sonra da 1988-1993 arasında yine burada top oynadık. Daha sonra Aydın Tohumcu hocamızın yardımcılığını yaptım. Teknik adamlık süreçlerinde de hep MİY’i yakından takip ettik. Dostluklarımız arkadaşlıklarımız olduğu için iletişimimizi koparmadık. Ekibim ve futbolcularımla sıkıntıları aştıktan sonra MİY’in eski günlerine gelebilmesi adına var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

 

FİFA ESKİ BORÇLARDAN SORUMLU TUTTU

FİFA, geçen yıl İçel İdman Yurdu olan ismini değiştirerek Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş adını alan Mersin ekibini kapanan Mersin İdman Yurdu’nun borçlarından sorumlu tuttu. 2017’de  

Bulgar oyuncu Spas Delev’e olan borcun ödenmesi nedeniyle Yeni Mersin İdman Yurdu’na transfer yasağı getirildi. Kararı CAS’a taşıyan sarı lacivertli ekip mahkemenin sonucunu bekliyor.