MİY topbaşı yapıyor<br>“Mersinlilerin desteğine ihtiyaç var” | Güney Gazetesi Mersin

MİY topbaşı yapıyor
“Mersinlilerin desteğine ihtiyaç var”

MİY topbaşı yapıyor<br>“Mersinlilerin desteğine ihtiyaç var”


HASAN KÜÇÜK

 

Önümüzdeki sezon TFF 2. Ligi’nde mücadele edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu bugün topbaşı yapacak. Kırmızı lacivertliler Teknik Direktör Özcan Kızıltan önderliğinde ilk çalışmalarını 29 Ağustos’a kadar Mersin’de sürdürecek. Transfer yasağı nedeniyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yapılan itirazın sonuçlanmaması nedeniyle henüz yeni oyuncu transferi yapamayan Mersin İdman Yurdu’nun Mersin’de yapacağı ilk çalışmaya sözleşmesi süren 16 oyuncu katılacak. Kırmızı şeytanlar Mersin’deki ilk kampın ardından diğer takımların hazırlık maçlarını da dikkate alarak Ağustos ayında Kızılcahamam, Bolu veya Nevşehir’de ikinci bir kampa girmeyi planlıyor. Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, kamp dönemlerinde eksikliklerini tespit edip lige iyi bir başlangıç yapmak için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

 

“MERSİNLİLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Mersin’in futbol adına çok kırılmalar yaşadığını vurgulayan Kızıltan, “Mersin İdman Yurdu eksi takımı yaşadığı sıkıntılarla amatör lige düştü. Metin Saltık başkan ve yöneticilerinin İçel İdman Yurdu’nu alıp  3. Lige çıkarması ve ardından Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş adını alarak 2. lige yükselmesi Mersin ve futbol adına önemli bir aşama” diye konuştu  

Yeni MİY’in 2. ligde başarılı olabilmesi için Mersinlilere büyük iş düştüğünü vurgulayan Kızıltan,

“Onların desteğine ihtiyacı var. Sağolsun taraftarlarımız destekleyerek 2. Lige çıkmasına büyük katkı sağladılar. Ama şehrin dinamiklerinin de her konuda kulübe destek vermeleri lazım. Bu takım Mersinlilerin. Kulübümüzün desteğe  ihtiyacı var. Ggeldik. Bizde bu dinamikleri harekete geçirmek ziyaretlerde bulunuyoruz. Başkanımız Metin Saltık, yöneticilerimiz, taraftarlarımız ve Mersin’in tüm ileri gelenlerinin desteği ile bu takımın iyi yerlere geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

“TARAFTARLARIMIZA LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM”

Geçmişte Mersin İdman Yurdu’nda futbol oynadığından bu yana taraftarlarının sürekli takımlarını desteklediğini vurgulayan Kızıltan, “Şampiyonluklarda büyük katkıları oldu. Bende taraftarlarımızdan aynı desteği bekliyorum. Bu göreve geldikten sonra bana destek olan ve sosyal medyadan yapılan o güzel paylaşımlara teşekkür ediyorum. Onlara layık olmaya çalışacağım” dedi.