Tarsus İnan’ıyor | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus İnan’ıyor

Tarsus İdman Yurdu alt yapıdan yetişen ve amatör liglerden transfer ettiği oyuncularla sezon hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör İbrahim İnan, çok çalışınca iyi işler yapılabildiğine inandığını ifade ederek “Amacımız ligi ilk 10’da tamamlamak” dedi.

Tarsus İnan’ıyor


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle transfer tahtasını açtıramadığı için alt yapı oyuncuları ile çıktığı maçlardan tarihi yenilgiler alarak TFF 3. Ligine düşen Tarsus İdman Yurdu önümüzdeki sezon hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör İbrahim İnan liderliğinde Tarsus’ta başlayan çalışmalara yeni transfer edilen futbolcular alt yapı oyuncuları ve denenmek için amatör kulüplerden gelenler katıldı.

 

Teknik Direktör İbrahim İnan, Güney’e yaptığı açıklamada, takımlarının transfer yasakları olduğu için öz kadroları ile bir topbaşı yapamadıklarını söyledi. Yasakları nedeniyle amatör liglerden oyuncu transferi  yapılabildiğini ifade eden İnan, “Ben yeni geldim. Yönetimimiz 19 tane transfer yapmıştı. Gördüm ve değerlendirdik. Transferi yapılan 19 oyuncumuz ve alt yapıdan gelen oyuncularımızla en uygun kadroyu oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

İlk çalışmaya yeni transfer edilen ve alt yapıdaki oyuncuların yanında denenmek için Tarsus ve diğer bölgelerden gelen yetenekli oyuncularında arasında bulunduğu 40 futbolcunun katıldığını vurgulayan İnan, “Çarşamba günü sıkı bir çalışma yapacağız. 22 Temmuz’da Nevşehir’de ilk kampımıza gideceğiz. 30 oyuncunun katılacağı kampımız 10 gün sürecek. Daha sonra yine Nevşehir’de yapmayı planladığımız ikinci kampımızı hazırlık maçları ile geçirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“HEDEFİMİZ İLK 10”

Bu sezon hedeflerinin ligi ilk 10’da bitirmek olduğunu ifade eden İnan, “Transfer yasağımız var ancak ben inanan bir insanım. Var olduğum ortamda hiçbir zaman geri düşünmedim. Çok çalışınca iyi işler yapılabildiğine inanıyorum. Çok çalışıp amacımız ilk 10’da ligi tamamlamak. Tırmanabilirsek yukarılara da çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TARAFTARLA KULÜBÜ BARIŞTIRDIK”

 

Taraftarlarla kulübü barıştırdıklarını anlatan İnan şöyle devam etti: “Taraftarlarımızla iyi ilişkiler içindeyiz. Taraftar grup liderleri ile görüşerek takımı sahiplenmeleri gerektiğini söyledik. Hepsi ile hemfikiriz. Sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Taraftarımız yanımızda. Taraftarlarımızla Tarsus İdman Yurdu uyumu başlattık. İlk maçlardan sonra bunun yansımasını göreceğiz.”

 

“FUTBOLCULAR YÜKSEKTEN UÇUYOR”

     

Transfer konusunda eksiklikleri tespit edip nokta atışı ile 2-3 oyuncu daha almak istediklerini vurgulayan İnan, “Bazı oyuncularla görüşüyorum. Yüksek paralar isteyenler var. Bütçemiz belli bu nedenle alamıyoruz. Futbolcular yüksekten uçuyor. Kulübün durumu ortada. Yüksek bedel isteyen futbolcuları alamıyoruz. Ancak bize uygun profilde 2 veya 3 oyuncu alacağız. İlk kamptan sonra kadromuza katacağız” dedi.

 

 

YARDIMCI HOCALAR BELLİ OLDU

 

Öte yandan TİY’de Teknik Direktör İbrahim İnan’ın yardımcılıklarına Mahmut Metin, Ahmet Çelik ve Derviş Darende getirildi.