“Akaryakıttaki zam taksici esnafı perişan etti” | Güney Gazetesi Mersin

“Akaryakıttaki zam taksici esnafı perişan etti”

Akaryakıttan alınan ÖTV tutarının yükseltilmesi sonucunda akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı. Taksiciler bu zamdan en olumsuz etkilenenler arasında. Taksici esnafını ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, akaryakıtta yapılan son zammın taksici esnafının işlerini durma noktasına getirdiğine belirterek, “Taksici esnafımız perişan durumda” dedi.

“Akaryakıttaki zam taksici esnafı perişan etti”


MAYSA DERYAYEVA

 

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarından yapılan güncelleme ile benzin ve motorine zam geldi. Kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltildi. ÖTV’de yapılan artış sonrasında benzin ve motorin gruplarda 6 liralık artış yapıldı.

Akaryakıtta yaşanan fiyat artışı en çok taksicileri ve taksici esnafı vurdu. Vatandaşlar tarafından genel olarak uygun fiyatlı olması nedeniyle toplu taşımaların tercih ediliyor olması taksicilerin işlerini azaltmış ve akaryakıtta yapılan son zamla birlikte taksicilerin işleri durma noktasına geldi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, taksicileri ziyaret ederek, taksicilerin sorunlarını dinledi.  Kış, akaryakıta yapılan zamlar sonrasında Mersin’de taksici esnafların perişan olduğunu söyledi.

Taksicilerin haftanın yedi günü yirmi dört saat çalıştığını belirten Kış, “Aralarında emekli olup maaşı yetmediği için çalışmak zorunda olanlarda var.  Kazançlarını artık sadece akaryakıta verdiklerini dile getiren taksicilerimiz bu zamların yaşama şansını ellerinden aldığını belirttiler.  22 yıldır ülkeyi yönetenler artık bu seslere kulak vermeli” ifadelerini kullandı.