“Emekliler olarak güdük aylığı kabul etmeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Emekliler olarak güdük aylığı kabul etmeyeceğiz”

2021 Tüm Emekli Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25’lik maaş zammını değerlendirdi. Kurt, TÜİK’in açıkladığı enflasyon sonucunda emeklilerim mağdur edildiğini belirterek, “Emekliler olarak güdük aylığı kabul etmiyoruz” dedi.

“Emekliler olarak güdük aylığı kabul etmeyeceğiz”


MAYSA DERYAYEVA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarında emeklilerin her geçen gün yoksullaştığını ifade eden 2021 Tüm Emekli Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, “Kendi tutarsız politikasını halkçı, devletçi ulusal kalkınma programı yönünde değil, uluslararası finans kapitalin ve işbirlikçi kapitalist oligarşinin halk düşmanı neoliberal politikası doğrultusunda değiştirdi. Dolar milyarderlerinin istedikleri gibi İMF’siz İMF programını uygulamaya başladı. Bu program gereğince bütün emekçi halk zamlarla vergilerle yoksullaştırılıyor. Emeklilerse emekçi halkın en yoksulları olarak hepten gözden çıkarıldılar. Sahte TÜİK hesabıyla yüzde 17,75'lik enflasyon farkı yüzde 25'e tamamlanarak emekli maaşlarına artış olarak verilecek” diye konuştu

Emekliler olarak, emeklileri açığa ve sefalete sürükleyen maaşlara razı olmayacaklarını belirten Kurt, haklarını alıncaya kadar mücadele verecekleri söyledi.

Kurt, “Güdük aylıklı emeklilere seçimlerden önce aylıklarının 7500 TL'ye çıkarıldığı açıklandı, emekliler de ceplerine giren paraya bakarak buna inandılar. Şimdiyse AKP bu sözünden döndü,  artışı  'güdük aylıklara uygulayacak. Yani    seçimlerden önce hazine katkısıyla 7500 TL alan emeklilerin büyük kısmı hiç artış alamayacak.  Eski güdük aylığı 6000 TL'ye kadar olanlar 7500 TL almaya devam edecekler. Emekçileri sefalete, emeklileri açlığa ve ölüme sürükleyen bu vurguncu ekonomi politikanıza teslim olmayacağız. Bilin ki emekliler bu hilelerinizin, zulmünüzün hesabını demokratik yollardan soracaklar. İnsanca yaşama yetecek ücret ve koşullara kavuşan kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.