Transfer tahtası açıldı | Güney Gazetesi Mersin

Transfer tahtası açıldı

Transfer tahtası açıldı


HASAN KÜÇÜK

FİFA tarafından transfer yasağı getirildiği için endişe yaşanan TFF 2. Lig ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu’na sevindirici haber Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) geldi. Yapılan itiraz sonrası CAS, FİFA’nın transfer yasağı kararını kaldırdı. Karar, kırmızı lacivertli yönetim ve taraftarları tarafından sevinçle karşılandı.  

FİFA, geçen yıl İçel İdman Yurdu olan ismini değiştirerek Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş adını alan Mersin ekibini kapanan Mersin İdman Yurdu’nun borçlarından sorumlu tutmuştu. 2017’de  

Bulgar oyuncu Spas Delev’e olan borcun ödenmesi nedeniyle Yeni Mersin İdman Yurdu’na transfer yasağı getirilmişti. Kırmızı lacivertli ekibin yöneticileri ise yeni bir kulüp oldukların ve eski takımla bir ilgilerinin olmadığını belirterek kararı CAS’a taşımıştı. Uluslararası mahkeme Mersin’e sevindiren karara imza atarak transfer yasağına gerek olmadığına hükmetti. Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Transfer yasağı ile ilgili sorunumuz çözüldü. İsim değişikliği felan söz konusu değil. Takımımızın ismi aynı kalacak. Teknik ekibimizle yapacağımız değerlendirmeler sonunda uygun yerlere transferler yapacağız” dedi.