Keyifli başladı | Güney Gazetesi Mersin

Keyifli başladı

Bu sezon TFF 2. Ligi’nde mücadele edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu top başı yaptı. Transfer yasağının kalkması ile büyük sevinç yaşayan Mersin ekibinin Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, eksik yerlere yapacakları transferi ikinci kampa yetiştireceklerini söyledi.

Keyifli başladı


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Liginin çiçeği burnunda ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu 2023-2024 Futbol Sezonu hazırlıklarına başladı. Koray Aydın Stadı’nda gerçekleştirilen ilk antrenman yönetim takımı yalnız bırakmadı.

İlk antrenmanına Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) gelen sevinçli haberden bir gün sonra başlayan kırımızı lacivertli ekibin yönetimde morallerin yüksek, oyuncuların ise keyifli olduğu görüldü.  Teknik Diröktör Özcan Kızıltan ve yardımcı antrenörler eşliğinde yapılman ilk antrenmana Volkan Okumak, Crish David, Burak Bilgen, Sertaç Güzel, Ömer Önder, Gökcan Gelmen gibi isimlerin yanında alt yapıdan gelen ve denenmek için davet edilen toplam 30 oyuncu katıldı. Isınma hareketleri ve koşunun ardandan oyuncular pas çalışması yaptı.

 

 

“İLK ANTRENMANA 30 OYUNCU KATILDI”

Teknik Diröktör Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklanmada ilk antrenmanlarına çıktıklarını ve 29  Ağustos’a kadar çalışmalarını Mersin’de sürdüreceklerini söyledi. Daha sonra belirleyecekleri bir ile ikinci etap kamp için gideceklerini ifade eden Kızıltan, “İlk çalışmamıza iskelet kadromuzda bulunan oyuncularımız ve görmek istediğimiz alt yapı oyuncularımız ve dışarıdan gelen oyuncular katılıyor. Onları da değerlendireceğiz. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz” dedi.

 

 

“KADROMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Transfer yasaklarının kalması nedeniyle sevindiklerini anlatan Kızıltan, “Yasak kalktı. Hayırlı olsun. Yasak kalktığına göre de transfer çalışmalarımızı yönetimimizle birlikte götüreceğiz. Eksik olan bölgelerimize transferler yapacağız. İkinci ligde, bize katkı sağlayacak bizi daha iyi yerlere götürecek oyunculardan tanıdığımız bildiğimiz oyunculara bakacağız. Bütçemize uygun, takımımızın ekonomik dengeleri de gözeterek güvendiğimiz oyunculardan alarak kadromuzu güçlendireceğiz. Transfer çalışmalarınız ikinci kampa kadar büyük ölçüde tamamlanır” ifadelerini kullandı.

Kızıltan, kaç oyuncu alacakları yönündeki soruda rakam vermezken şunları söyledi: “Transferde şöyle bir durum vardır. Kadro olarak 23-24 oyuncu belirlersek, kadromuzda zaten belirli oyuncular var. 2-3 tane de alt yapıdan oyuncu alalım dersek kalan kadrodaki eksikliklere göre gereken transferi yapacağız.”