Mersinli güreşçiler madalyaları topladı | Güney Gazetesi Mersin

Mersinli güreşçiler madalyaları topladı

Mersinli güreşçiler madalyaları topladı


Bursa'da yapılan İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Mersinli Sporcular toplam 17 madalya ile şampiyonaya damga vurdu.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) 2023 yılı faaliyet programında yer alan ve 18-21 Temmuz tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen "Türkiye İşitme Engelliler Büyükler Gençler Yıldızlar Serbest ve Grekoromen stil Güreş Şampiyonası'nda" mücadele eden Mersinli sporcular 9 altın, 2 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 17 madalya ile şampiyonaya damga vurdu.

 

Birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olan şampiyona sonunda Yıldızlar kategorisinde Mustafa Uzun, Feysel Taşni, Arda Altuncu, Halil Mert Kıvrak, Ömer İşler Türkiye Şampiyonu ve Muhammet Uzun Türkiye üçüncüsü, Gençler kategorisinde Ömer İşler Türkiye Şampiyonu, Atabey Sağlam ve Halil Mert Kıvrak Türkiye ikincisi, Ahmet Burhan Öz ve Muhammet Ali Aşık Türkiye Üçüncüsü olurken, Büyükler kategorisinde ise Abdullah Kerim Kalaycı ve Mehmet Turaç Türkiye Şampiyonu Atabey Sağlam ise Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Takım sıralamalarında ise Yıldızlar kategorisinde Yankı İşitme Engelliler Spor Kulübü  Türkiye Şampiyonu, Gençler kategorisinde Mucize İşitme Engelliler Spor Kulübü Türkiye Üçüncüsü ve Büyükler kategorisinde Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Üçüncü olma başarısı gösterdi.  (Haber Merkezi)