Anamur’da festival coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Anamur’da festival coşkusu

Anamur’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen 15 Uluslararası Kültür ve Muz Festivali etkinliklerinde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Festival kapsamında sahne alan sevilen sanatçı Ece Mumay en güzel şarkılarını Anamurlular için seslendirdi.

Anamur’da festival coşkusu


Belediyeye bağlı 82 Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen festival etkinliklerine Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Ak Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzi Yılmaz, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kemal Aslan, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar, Milliyetçi Hareket Partisi KAÇEP Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Konser öncesi alanı dolduran binlerce Anamurlu’ya hitap eden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç 4 yıllık belediyecilik çalışmaları ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Kılınç: “Göreve geldiğimiz 4 yıldan bu yana ilçemizi geliştirmeye, büyükşehirlerde olan bütün imkânlarla donatmaya, gecemizi gündüzümüze katarak bu kenti topyekün ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en güzel ilçesine, en güzel hizmetleri getirmeye gayret ediyoruz. ülkemizin başkenti Ankara’da bulunan tüm imkanlardan muzun başkenti Anamur’da yaşayan vatandaşlarımızda faydalansın istiyoruz. Biz 21. yüzyılın Anamur’unda ulaşımın, ısınmanın, sosyal yaşam alanlarının hatta piknik yapmanın, kısacası insani ihtiyaçların sorun olmasından hicap duyuyor, bunları sorun olmaktan çıkartacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın konuşmasının ardından sevilen sanatçı Ece Mumay sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı Ece Mumay’a konser alanını dolduran binlerce Anamurlu eşlik etti.

 

 

DEVLET BAHÇELİ SAHİL PARKI 2. ETABI AÇILDI

 

Festivalin ilk günü Anamur Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Devlet Bahçeli Sahil Parkı 2. Etabı’nın açılışı da gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç projeyi belediyenin imkanları ile 250 gün içerisinde tamamlayarak hizmete açtıklarını belirtti. Kılınç, “Geçtiğimiz yıl birinci etap çalışmalarını tamamladığımız Devlet Bahçeli Sahil Parkı’nın bugün ikinci etabını vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. 2 yıl içerisinde mesai arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz çalışarak sazlık ve çöplüğe dönüşmüş 90.000 metrekarelik bir alanı vatandaşlarımızın nefes alacağı, şehrimizin çehresini değiştiren bir yaşam alanına dönüştürdük. İhaleye çıkıldığında 200 milyon liranın üzerinde maliyet oluşturacağı tespit edilen Devlet Bahçeli Sahil Parkı 2. Etap çalışmalarını belediyemizin imkanları ve personelleri ile 250 gün içerisinde 35 milyon liraya tamamlayarak bugün sizlerin hizmetine sunuyoruz.” dedi. Açılış duası ve kurdele kesiminin ardından yeni yapılan sahil parkında incelemelerde bulunan heyet Kültür ve Muz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen halk konseri için 82 Sosyal Tesislerine geçti” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)