Geçinemeyen emeklilerden iş başvurusu | Güney Gazetesi Mersin

Geçinemeyen emeklilerden iş başvurusu

Mersin’de emekliler, hayat pahalılığı karşısında emekli maaşlarıyla geçinemediklerini belirterek, İŞKUR’a iş başvurusunda bulundular. Emeklilerin açlığa ve sefalete mahkum edildiğini ifade eden Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, “Bu maaşlarla bırakın geçinmeyi hayat bize zehir oldu” dedi.

Geçinemeyen emeklilerden iş başvurusu


 

MAYSA DERYAYEVA/ GÜNAY GAFFAROVA

Seçim sürecinden emekli maaşlarına 2 bin liralık artış yapılmıştı. Daha sonra altı aylık enflasyona göre maaşlarda artış yapılırken en düşük emekli maaşında artış yapılmadı. Zamlı maaşlar daha hesaplara geçmeden temel tüketim malzemelerinde, ulaşımda, sağlık ürünlerinde yüzde 100’ün üzerinde artışlar yapıldı.

En düşük emekli maaşının ev kirasına bile karşılamadığını ifade eden emekliler, İŞKUR binası önünde eylem yaptı. Havanın en sıcak saatlerinde hakları için eylem yapan emekliler, maaşlarının temel ihtiyaçlarını karşılamadığına dikkat çekerek, İŞKUR’a iş başvurusunda bulundu.

“EMEKLİLER HER GEÇEN GÜN YOKSULLAŞIYOR”             

 

“Emeklilerin enflasyona ezdirmeyeceğiz” diye söz verildiğini ancak emeklinin her geçen yoksullaştığını ve geçim sıkıntısı yaşadığını söyleyen Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, “Buradan milletvekillerine sesleniyorum. AKP ve AKP'nin bileşeni olan milletvekillerine sesleniyorum. Seçim sürecinde bize bir gecede 2 bin liralık artış yaptınız seçim yatırımı olarak. Ama bu artış bizim kök maaşlarımıza yansımadı. Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz diye bağırdınız. Ama seçim sonrasında yüzde 100'lük zamlarla, yüzde 200'lük zamlarla var olan maaşlarımız olduğu gibi eridi” diye konuştu.

“HAYAT EMEKLİLERE ZEHİR OLDU”

 

Canpolat, “Seçim yatırımı olarak dediniz ki hem refah payı hem enflasyon oranında maaş zammı dediniz. Oysa meclise geldiğiniz gün bunların tam tersini yaptınız.  Hiç vicdanınız sızlamadı mı? Daha dün yemin etmediniz mi bu ülkenin mutluluğu ve refahı için çalışacağımıza? Ne çabuk unuttunuz verdiğiniz yemini. Yoksa sizler yemininizi ve vicdanınızı meclise girerken ceketinizi ve paltonuzu astığımız gibi asıp da mı giriyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini belirten Canpolat, “Şimdi buradan sesleniyoruz. Bu maaşlarla bırakın geçinmeyi hayat bize zehir oldu. Bize yarın 15 bin TL maaş olmak üzere zam talebimizi iletiyoruz. Eğer bu taleplerimiz karşılanmazsa biz emekliler her gün insan olma onuru ve hakkımızı kullanarak yaşama hakkımızı her gün her yerde savunacağız.  Emekliler, bir daha aldatılmamak, bir daha kazık yememek için gelin sendikamızda örgütlenelim” dedi.