Zamlara karşı imza kampanyası | Güney Gazetesi Mersin

Zamlara karşı imza kampanyası

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin KESK Şubeler Platformu da hayat pahalılığına, vergi artışlarına, zamlara karşı imza kampanyası başlattı. İmza kampanyası öncesi basın açıklaması yapan kamu emekçileri, güvenceli iş, yaşanabilir bir ücret için mücadele edeceklerine bildirdi.

Zamlara karşı imza kampanyası


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin KESK Şubeler Platformu, insanca yaşam ve güvenceli iş için eylem yaptı. Özgür Çocuk Parkında yapılan eylemde konuşan Mersin KESK Şubeler Platformu Başkanı Mahmut Sümbül, kamu emekçilerinin taleplerini sıraladı.

2024-2025 yıllarını kapsayan kamu görevlileri toplu sözleşmesi görüşmeleri öncesinde imza kampanyasını başlattıklarını söyleyen Sümbül,  en düşük kamu emekçisinin maaşının yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

 

“EK ÖDEMELERİN EMEKLİLİĞE YANSITILMASINI TALEP EDİYORUZ”

 

Sümbül, “ En düşük emekli maaşının Temmuz 2023 itibari ile net 15 bin TL’ye çıkarılmasını, her  ne ad altında olursa olsun aldığımız tüm ek ödemeleri emekli aylığımıza yansıtılmasını, vergi matrahına esas tutarın yıllık yüzde 15’ni geçmeyecek şekilde düzenlenmesini, alınacak vergi diliminin yüzde 15’te sabitlenmesini, asgari ücret kadarının vergiden muaf tutulması uygulamasının kalıcı hale getirilmesini, konutu olmayan tüm kamu emekçilerine barınma hakkı kapsamında lojman sağlanmasını, bu gerçekleşinceye kadar kira yardımı yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

 

“3600 EK GÖSTERGENİN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Evrensel sendikal normlara uygun, grevli toplu sözleşmesi istediklerini ifade eden Sümbül, “Verilen s özlerin tutularak kamuda işe alımlarda ve görevde yükselmelerde mülakatın derhal kaldırılmasını, tüm kamu emekçileri ve emeklilerine 3600 ek göstergenin verilmesini, tüm çalışanların 0-6 yaş arası çocukları için işyerlerinde nitelikli ve ücretsiz hizmet verecek kreşlerin açılmasını, işyerlerinde nitelikli ve ücretsiz hizmet verecek kreşlerin açılmasını, işyerlerinde kadına yönelik her tür ayrımcılık, şiddet, taciz ve mobbinge karşı gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını ve uygulamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 


  Zamlara karşı imza kampanyası