Ata sporuna gençlerden büyük ilgi | Güney Gazetesi Mersin

Ata sporuna gençlerden büyük ilgi

 Ata sporuna gençlerden büyük ilgi


Mete Gazoz’un Olimpiyat Şampiyonu olmasıyla yeniden popüler bir spor haline gelen okçuluk sporu Mersin'de de yoğun ilgi görüyor. Mersin Üniversite Caddesi üzerinde bulunan Alp Okçuluk Spor Kulübü, okçuluğa merak salan gençlerin uğrak yeri oldu.  

 Mersin’de 15 yıldır hizmet veren Alp Okçuluk Spor Kulübü,  yakaladığı başarılarla da adından söz ettiriyor. Profesyonel eğitmenlerle birlikte kapalı ve açık çalışma alanlarında eğitim verilen Alp Okçuluk Spor Kulübünün, okçuluk sporunu sevdirdiği gibi Türk sporuna da genç isimler yetiştiriyor. Yüzlerce sporcunun eğitim alarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda mücadele ettiği kulüp, faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

 

 Mersin Okçuluk İl Temsilcisi ve Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğü okçuluk antrenörü olan Alper Coşar, kurucusu olduğu Alp Okçuluk Spor Kulübü’nün her geçen gün yeni katılımlarla büyümeye devam ettiğini söyledi. Gençlerin spora ilgisini artırmayı hedeflediklerini belirten Coşar, ileriye dönük performans sporcusu yetiştirebilmek açısından zamanlarının daha çok olması nedeniyle gençlerin, özellikle de çocukların okçuluğa yönelmesinin oldukça güzel bir gelişme olduğunu ifade etti. Okçuluk sporunda yanı sıra sabır ve dengenin önemini dile getiren Coşar, öğrencilerin dikkatini ve konsantrasyonlarını arttırdığı için okulda ve hayatlarının pek çok farklı alanında fayda sağladığının altını çizdi. Coşar, “Türkiye genelinde özellikle Mersin’de pek bilinmeyen bir spor olan okçuluk dalında Mersin bölgesinde faaliyet gösteriyoruz. Başlatmış olduğumuz bu sportif faaliyet, gençlerimizin kendine olan güvenlerini, zihinsel, bedensel ve sosyal yönden gelişmelerinin yanı sıra kişiliğin gelişmesi, otokontrol, dikkat yoğunluğunun artması ve konsantrasyonun gelişmesini sağlamaya yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda biyolojik dürtülerin yapılan sportif aktivite sonucu fiziksel dürtülere çevrilmesine katkıda bulunduğu gibi saldırganlık dürtülerinin de oluşmasını engeller. Emniyet önlemleri alındığı takdirde tehlikesi olmadığı gibi her yaş grubunun güvenle yapabileceği bir spor olan okçuluk yapan öğrencilerde de özellikle dikkat yoğunluğun artmasını sağlaması açısından son derece önemlidir ve derslerde ve sosyal yaşamda başarıları da beraberinde getirmektedir” dedi. (Haber Merkezi)