Federasyondan sevindirici haber bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Federasyondan sevindirici haber bekliyor

Camspor Teknik Direktörü Celal Tatar: BAL’a en çok çıkmayı biz hak ettik

Federasyondan sevindirici haber bekliyor


HASAN KÜÇÜK

 

Süper Amatör ligi lider bitirmesine rağmen baraj maçında Erdemli Belediyespor’a penaltılarla  yenilerek Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkamayan Mersin Camspor, TFF Amatör İşler Yüksek Kurulu’ndan Mersin’den bir takımın daha BAL’a çıkarılması yönünde vereceği sevindirici haberi bekliyor.  

Mersin Camspor Teknik Direktörü Celal Tatar Güney’e yaptığı açıklamada, Süper Amatör Ligi lider tamamlamalarına rağmen statü gereği Erdemli Belediyespor ile tek maç üzerinden baraj maçı yaptıklarını ve karşılaşmayı penaltı atışları sonucu kazanan rakiplerinin BAL’a çıktığını söyledi. En fazla gol atan en az gol yiyen en fazla galip gelen takım olarak BAL ligine çıkmayı kendilerinin de hak ettiklerini anlatan Tatar, “Mersin’den ikinci bir takımın BAL’a yükseltilmesi yönünde TFF Amatör İşler Kurulunun kararını bekliyoruz.  Mersin ASKF Başkanımız Mitat Ertaş 45 gündür uğraşıyor. Kurulda deprem bölgelerinden başvuracak takım sayılarını bekliyor. Ona göre açıklayacaklar” dedi.

 

 

“PLAY-OUT HAKKIMIZI KULLANAMADIK”

Türkiye’de play-out oynamayan tek takım olduklarını hatırlatan Tatar, “BAL’dan düşen Mersin’in 2. takımı ile Süper Amatördeki ikinci takım olarak maç yapmamız lazımdı. Deprem nedeniyle Mersin’deki BAL sezonu kapatarak oynamadılar. Bu nedenle biz play-out hakkımızı kullanamadık. Bu yüzden federasyon bizi BAL’a almak zorunda. Bizi alacaklar diye bekliyoruz. Bunun kararının kısa sürede çıkmasını bekliyoruz. BAL liginin bir statüsü var. Bu statüde birinci olan direk çıkar. Süper Amatörde ikinci olan takım ile BAL ligindeki ikinci takım play-out oynar. Deprem nedeniyle Mersin Camspor’un bu hakkı elinden alındı. Bu nedenle federasyon bir defaya mahsus Camspor’u direk almak zorunda” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’İN BAL'DAKİ TAKIMI 4 OLMALI”

Silifke’nin şampiyon olarak TFF 3. Ligine yükseldiğini anlatan Tatar şunları söyledi: “Silifke şampiyon olmamış olsa idi Mersin’in BAL’daki takımı 4 tane olacaktı. Hem Silifke çıktığı için hem de düşmeyi kaldırdıkları için bizleri alması lazım. BAL’da Mersin’in 4 takımı olması lazım”