“Zerre alakamız yok” | Güney Gazetesi Mersin

“Zerre alakamız yok”

Yeni MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık TFF, FİFA ve CAS’a giden dosyaların eski Mersin İdman Yurdu ile ilgili olduğunu ifade ederek “Yasağımız yok, transferlere başladık. Hocamızın direktifi ile uygun oyuncular alacağız” dedi.

“Zerre alakamız yok”


HASAN KÜÇÜK

 

Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu Mersin’de başladığı sezon hazırlıklarını Koray Aydın Stadı’nda sürdürüyor. Mersin’deki çalışmalarını bugün yapacağı son hazırlığın ardından sonlandıracak olan kırmızı lacivertiler 3 günlük iznin ardından pazartesi günü Bolu’da ilk kampına girecek. Teknik Direktör Özcan Kızıltan’ın idaresindeki çalışmalar sırasında Kulüp Başkanı Metin Saltık ta takımı bir an olsun yalnız bırakmayarak antrenmanları yakından takip ediyor.

 

 

Kamp ve transfer çalışmaları ve fikstürle ilgili Güney Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan Metin Saltık, Mersin’de çalışmalarının güzel gittiğini söyledi. Eksik olan yerleri hocalarının direktifleri doğrultusunda tamamlayacaklarını ifade eden Saltık, “Yavaş yavaş transferlerimiz yapmaya başladık. 4. Transferimizi yaptık. Hocamızın vereceği rakama göre oyuncu alacağız. Kafamıza göre şu oyuncuyu alalım bunu yapalım düşüncesi içinde değiliz. İskelet bir kadromuz var. O kadromuzun üzerine daha kaliteli geçmişte CV’si dolu olan, şampiyonluklar yaşamış iyi, kaliteli, ahlaklı, düzenli, Mersin İdman Yurdu’na yakışır kültüre sahip 5 olur 10 olur onu bilemiyorum onu süreç gösterecek. Yeni gençlerimiz var. Gençleri deniyoruz. A takımımıza birkaç tane genç kazandırmayı planlıyoruz. Gidişata göre değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Mersin’deki çalışmalarını Perşembe gününden itibaren sonlandırıp Pazartesi gününden itibaren Bolu’da birinci kampa başlayacaklarını anlatan Saltık, “Oradaki ilk kampımız 12 gün sürecek. Ondan sonra bir kamp daha yapacağız. İkinci kampımızı nerede yapacağımızı ileri günlerde belirleyeceğiz” dedi.

 

 

“GELİR OLMAZSA KULÜPLERİN YAŞAMA ŞANSI ÇOK ZOR”

Fikstür ve ilk yapacakları Bursaspor maçı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Saltık, “Her takımın kendine göre bir takım sıkıntıları var. Maalesef artık Türk futbolunun gerçekten sürdürülebilecek bir tarafı kalmamış. Bizim bu sene sadece mali giderlerimiz nereden bakarsanız kamplarımız seyahatlarımız, deplasman giderlerimiz 10 milyonun üzerinde. Basit bir kamp gideri olmuş 1 milyonun üzerinde. Kulüplerin gelirleri olmazsa yaşama şansları çok zayıf. Fikstüre ve grubumuza gelince çetin bir grubumuz var. Hepsinin kendine göre transferleri, kadroları var. Kaliteli ve yarışmacı takımlar var. Hedefimiz belli. Bu sene iyi bir kadro oluşturabilirsek hedefe bir takım kurup savaşı birlikte vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“TAMAMEN FARKLI BİR KULÜBÜZ”

Transferle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını, medyada çıkanların ve yazılanların hayal ürünü olduğunu öne süren Saltık şöyle devam etti: “Bizim hiçbir zaman transfer yasağımız söz konusu değildi. Bizim transferimiz devam ediyordu. Kulübümüzün böyle bir problemi söz konusu değil. Eski Mersin İdman Yurdu ile ilgili davalar TFF’ye FİFA’ya ve CAS’a gidiyor. Bizim bu konu ile ilgili hiçbir şekilde alakamız yok. 1925 yılında kurulan bir Mersin İdman Yurdu var. 1964 yılında devamı İçelspor olan İçel İdman Yurdu ve Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş diye bir takımımız var. Zerre kadar alakamız yok. Yeni bir takım yeni bir oluşumumuz. Bizim eski Mersin İdman Yurdu ile bir alakamız yok. Tamamen bağımsız bir kulübüz.”