Üreticilerden ışıklı tabela talebi | Güney Gazetesi Mersin

Üreticilerden ışıklı tabela talebi

Anamur ve Bozyazılı üreticiler Anamur Toptancı Hali girişine resmi fiyatların yer aldığı ışıklı bir tabela asılmasını istiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdiği sözü hatırlatan üreticiler, “Bu tabelanın asılmasıyla manipüle edilen piyasanın daha şeffaf ve anlaşılır olacağına inanıyoruz” dedi.

Üreticilerden ışıklı tabela talebi


ELVAN KONUK

Anamur ve Bozyazılı üreticiler Anamur Toptancı Hali önünde bir araya geldi, taleplerini sıraladı. Ürettikleri ürünlerin katma değerinin yüksek seviyede işlem görmesini talep eden üreticiler olarak biraraya geldiklerini belirten üreticiler sorunlarını dile getirdi.

 

 

Yaklaşık 4 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını ifade eden üreticiler şu şekilde konuştu:

“Her defasında buraya bir ışıklı tabela asılacağını, fiyatların bu tabeladan yansıtılacağını bize beyan ettiler. Ama bir yol katedilemedi. Gördüğünüz üzere burada bir tabela var ve üzerinde herhangi bir fiyat yazmıyor. Üreticimiz ürettiği ürünlerin piyasa fiyatını bilmek istiyor. Hale girdikleri zaman ürünün fiyatını görmek istiyor. Bizler buradan yetkililere seslenmek istiyoruz. Resmi internet sitesinde bulunan ürünlerin piyasa fiyatının buraya yazılmasını, ışıklı tabelanın buraya yapılmasını talep ediyoruz.”