“Meclis çalışmalıydı” | Güney Gazetesi Mersin

“Meclis çalışmalıydı”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, milyonlarca emeklinin ve çalışanın enflasyon altında ezildiğini belirterek TBMM’nin bu kesimler için acilen bir düzenleme yapması gerekirken tatile girmesine tepki gösterdi. Başarır, “Türkiye bir felakete doğru gidiyor. Biz eğer ki bir asgari ücretlinin yedi kattı kadar maaş alıyorsak, biz tüm sosyal haklarımızı fazla fazla alıyorsak bu meclis çalışmalıydı. Bu ülkede ezilen kesim için kararlar alınmalıydı, tartışılmalıydı. Maalesef ki yapmadılar” dedi.

“Meclis çalışmalıydı”


MAYSA DERYAYEVA


Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, meclisin Ekim ayına kadar çalışmasına yönelik teklife AKP grubu tarafından ret verildiğini söyledi. “Başarır, milletvekillerin tatil yapma hakkı varsa, bu ülkede çalışan memurun, emeklinin ve işçinin de tatil yapma hakkı olduğunu belirterek, “Bırakın tatili, insanlar ev kirasını ödeyemiyor, emekli ay sonunu getiremiyor” dedi.

Halkın ağır vergiler karşısında ezildiğini ifade eden Başarır, “Meclis toplandı, yeterli sayıya ulaşıldı ama maalesef ki AKP grupları tarafından meclis’in yaz döneminde çalıştırılması reddedildi, kabul edilmedi ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler çıktı.  Bizim tatil yapma hakkımız var dedi. Bizim de çocuklarımız karne alıyor dedi. İnsanı düşünün dedi oysa biz insani düşündüğümüz için mecliste yazın gelin çalışalım dedik ve 75 gün çalışılmasına gerek yoktu aslında. Biz ne dedik. Gelin en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira, asgari ücret seviyesine çıkarım dedik. Memura yüzde 34’lük zam yapalım dedik. Gelin bu ÖTV, MTV haksız, hukuksuz, adaletsiz, vicdansız bu vergileri kaldıralım dedik. Bir haftada yapardık bunu ama bunu yapmak istemediler” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE BİR FELAKETE DOĞRU GİDİYOR”

 

Milletvekillerinin olduğu karar çalışan kesim olan işçinin, memurunda tatil yapma hakkı olduğunu hatırlatan Başarır, şu ifadeleri kullandı;

“Ben sorarım AKP grubuna, sizin, senin çocuklarınız kadar memurun, emeklinin, işçinin tatil yapma hakkı yok mu? Bırakın tatili ev kirasını veremiyor insanlar. Yazın çözmemiz gereken sorunlar var. Onlardan bir tanesi Eylül’de insanlar okullara kayıt yaptıracak, yurt sorunları, özel okullarda 500 bin lira olmuş öğrenim fiyatları, insanlar çocuklarını okuldan alıyorlar. Bunları konuşalım dedik ama pişkince bu teklifimiz reddedildi ve Ekim’e kadar meclis çalışmayacak. Yani 3 ay tatil mi yapalım yoksa emekliyim mi, memur mu, işçiyi mi düşünelim mi diye soruyorum.  Türkiye bir felakete doğru gidiyor biz eğer ki bir asgari ücretlinin yedi kattı kadar maaş alıyorsak biz tüm sosyal haklarımızı fazla fazla alıyorsak bu meclis çalışmalıydı. Bu ülkede ezilen kesim için kararlar alınmalıydı, tartışılmalıydı maalesef ki yapmadılar.”


  “Meclis çalışmalıydı”