"Denetimler artırılmalı” | Güney Gazetesi Mersin

"Denetimler artırılmalı”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, hem Mersin’de hem de ülke genelinde en büyük sorunun kayıt dışı ekonomi olduğunu vurguladı. Sarı, “Zabıta ekiplerince ulaşım sektörü ve yerleşik esnafa yönelik denetimlerde Birlikçe verilen fiyat tarifelerinin asılıp asılmadığının kontrol edilmeli, denetimler artırılmalıdır” dedi.




Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Fuat Tuğluoğlu’nu ziyaret etti. Sarı, Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen, Birlik Disiplin Kurulu Başkanı Erdal Pekmez ve Özel Kalem Müdürü Kadir Tozlu’nun eşlik ettiği ziyaretinde Zabıta Daire Başkanı Fuat Tuğluoğlu’na özellikle ekonominin kayıt altına alınmasına yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 Sarı, “Bugün ülkemizin en önemli konularının başında kayıt dışı ekonomi gelmektedir. Esnafımız yerel ve genel idarelere vergisini ödeyerek, yanında işçi çalıştırarak, devletine karşı her türlü görev ve sorumluluğunu yerine getirirken, maalesef kayıt dışı ekonomi esnafımızın ekmeğine gizli ortak olmaktadır. Bugün kaldırımlar ve sahil yolları korsan seyyar satıcı ile kayıt dışı ekonomi tarafından işgal edilmektedir. Zabıtamız şehir merkezinde bu yönde etkin çalışma yapmakta ama bazı bölgelerimizde bu yönde adım atılmamaktadır. Bizler kayıt dışına yönelik denetimlerin aksatılmadan yürütülmesini talep etmekteyiz” dedi.

 

 

 

Başkan Sarı, konuşmasının devamında yine zabıta ekiplerince ulaşım sektörü ve yerleşik esnafa yönelik denetimlerinde Birlikçe verilen fiyat tarifelerinin asılıp asılmadığının kontrol edilmesini isteyerek, birlikçe verilen liste harici asılan her türlü evrakın usulsüz olduğuna vurgu yaptı. Zabıta ve esnaf sanatkarların birinci amacının halka sağlıklı, güvenilir ve hijyenik ortamda hizmet verilmesi olduğunu belirten Sarı, “Bizler ayrılmaz bir bütünüz. Bizler esnaf teşkilatı olarak bu konuda üzerimize düşen görev ve sorumlulukla hareket ediyoruz. Zabıta teşkilatımız da halkımıza daha güvenli, hijyenik ve sağlıklı yaşam alanı oluşturma adına özveriyle çalışarak, vatandaşlarımızla birlikte devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiren esnaf ve sanatkarlarımızın hak ve menfaatini koruma doğrultusunda fedakarca çalışmalar yürütmektedir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)