Tarsus Ticaret Borsasına ziyaret | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus Ticaret Borsasına ziyaret

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Ticaret Borsası (TTB) yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

Tarsus Ticaret Borsasına ziyaret


Tarsus Organize Sanayi Bölgesi temmuz ayı Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Toplantısı için Tarsus'a gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, toplantı sonrasında Kaymakam Kadir Sertel OTCU, İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı Tarsus OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet üyeleri ile Borsa yönetim kurulu üyeleri birlikte Borsa yerleşkesinde incelemelerde bulunarak, tesis hakkında Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya’dan bilgi aldı.

Meclis Başkanı Kaya, Tarsus Ticaret Borsası’nın bölgemizdeki faaliyet alanları ve çalışmaları hakkında Vali Ali Hamza Pehlivan’a bilgi verirken, Tarsus’un bitkisel üretim deseni, tarımı ve tarıma dayalı ticarette ve yaş meyve sebze ihracatında da önemli bir rol oynadığını belirten Meclis Başkanı Kaya Tarsus Ticaret Borsası'nın tek kurucu ortağı olduğu ve Lisanslı Depoya üreticilerden 19 bin ton yeni mahsul buğday alındığını söyledi.

‘Tarsus’ta Yaşam’ temalı eski Tarsus resimlerinin ve Çukurova A.Ş. iplik dokuma fabrikasına ait malzemelerin sergilendiği Borsa Sergi Salonu’nu da ziyaret eden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Borsanın kente kazandırdığı ve yerleşkesi içerisinde bulunan Lisanslı Depolar, Soğuk hava Depoları ile yerleşkenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, tesislerin kente ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Borsa yerleşkesini ziyaretinde dolayı Ali Hamza Pehlivan’a tablo hediye etti. (Haber Merkezi)