83 yaşındaki Şaban Dede gençlere taş çıkartıyor | Güney Gazetesi Mersin

83 yaşındaki Şaban Dede gençlere taş çıkartıyor

83 yaşındaki Şaban Dede gençlere taş çıkartıyor


Tarsus’ta 12 torun ve 2 torun çocuğu sahibi 83 yaşındaki Şaban Meteöz ilerlemiş yaşına rağmen hastası olduğu futboldan kopamıyor ve maçlarda gençlere adeta taş çıkartıyor.

10 yaşından beri futbol oynadığını söyleyen Şaban Meteöz, futbola Tarsus’un gayri federe Donuktaşspor takımında başladığını, mahallelerde toprak sahalarda kupa maçları oynadığını söyleyerek 16 yaşında amatör takımlardan Yıldırımspor’da lisansının çıktığını belirtti.

Şaban Meteöz ‘Askerde de futbol oynadım, dönünce yine Tarsus’un değişik amatör takımlarında forma giydim. 5 çocuğum oldu. Şu an 12 torunum ve 2 tanede torunumun çocuğu var. Eşim Gülseren hanımı 25 yıl kadar evvel kaybettim. Yalnız kalınca futbola daha çok sarıldım. Teselliyi futbolda buluyorum. Hafta arası günler Tarsus içinde ve parklarda bir günde en az 20 kilometre koşuyorum. Hafta sonlarında ise bazen 2, bazen 1 gün gençlerle Tarsus Cumhuriyet Lisesi sahasında futbol oynuyorum. Gençleri daha başarılı olmaları için teşvik ediyorum. İyi bir futbolcu olurlarsa, ahlaklı da olurlar, ekmek paralarını kazanır hem de dünyanın en güzel sporunu yapmış olur. Ben ayaklarım beni taşıdığı sürece futbola devam edeceğim’’ dedi.

Şaban Meteöz, sağlığını spora ve futbola borçlu olduğunu hatırlatarak “Bugün ayakta ve dinçsem bunu spora ve aşık olduğum futbola borçluyum” diye konuştu.

 

TAKIM ARKADAŞLARI NE DİYOR?

Şaban Meteöz ile her hafta futbol oynayan takım arkadaşlarından 67 yaşındaki Mustafa Yüregir ve 60 yaşındaki Nidal Diyap ise, kendilerine Şaban Meteöz’ü örnek alıp birlikte top oynadıklarını söyledi.

Diyap ve Yüreğir “Maşallah, Şaban Meteöz bize ve gençlere taş çıkartıyor. Onun heyecanını ve mutluluğunu görünce futbolu daha çok seviyoruz’’ diye konuştular. (Haber Merkezi)