SPOR ŞEHRİ MERSİN | Güney Gazetesi Mersin

SPOR ŞEHRİ MERSİN

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin’in iklimi, tesis altyapısı, antrenör kalitesi ve genç nüfusuyla spor şehri olmak için her türlü şartı taşıdığını vurgulayarak “Birkaç küçük dokunuşla bunu sağlamak mümkün. Yeter ki kurum ve kuruluşlar kentin dinamikleriyle birlikte hareket edip ortak akılla aynı amaca odaklanabilelim” dedi.

SPOR ŞEHRİ MERSİN


Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kentin spor alanındaki gücüne yönelik değerlendirmeler yaptı. İnsanlık tarihinin başından bu yana, toplumsal yaşamın vazgeçilmez bir aktivitesi olan sporun öneminin her geçen gün arttığını kaydeden Demir, sporun bu yönüyle ulusları peşinden sürüklediğini, hatta dünya gündemine yön verdiğini dile getirdi.

Son dönemlerde yapılan ve yapımı devam eden devasa spor tesislerini görmenin gelecek nesillerin yolunu açma noktasında kendilerini heyecanlandırdığını anlatan Demir, “İnanıyoruz ki, genç ve dinamik nüfusumuz ile doğru orantılı olarak yetenekli sporcuların tespiti, spor tesisleri sayısının arttırılması, donanımlı antrenörlere sahada daha fazla yer verilmesi, amatör branşlara ayrılan payın çoğaltılması ülkemiz gençliğini yarınlara hazırlayacak, gelecek adına rahatlatacak ve başarılı olmalarını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu nedenle Türkiye’deki Sporcu Eğitim Merkezleri ile Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezlerinin sayısının ve buralara ayrılan payın arttırılması, söz konusu yerlerde görevlendirilecek antrenörlerin ihtiyaç ve eksikliklerinin giderilmesi, gerek sportif başarı gerekse alt yapı harçlarının sağlamlaştırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

 

 

“MERSİN SPOR ORGANİZASYONLARINDA MARKA ŞEHİR”

Mersin’in spor turizmi açısından son derece elverişli bir iklime sahip olduğuna işaret eden Demir, şunları söyledi:

“Mersin, pek çok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yaparak bu konuda ne kadar iddialı olduğunu geçmiş yıllarda göstermiştir. 2013 yılında şehrimizde gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları bu anlamda şehrimizin adını dünyaya duyuran bir kilometre taşı olmuştur. Spor Organizasyonlarında marka şehir olma yolunda hızla ilerleyen Mersinimizde; yeni spor salonlarının yapılması ve spor tesisi sayısının arttırılması var olan dinamikleri harekete geçirecek ve sportif altyapıyı güçlendirerek gençlerimizin yolunu açacaktır. Bunun yanında; coğrafi konumu ve 321 km’lik sahil şeridi ile su sporları festivallerine oldukça elverişli olan ilimiz, bu yönde atılacak adımların desteklenmesini beklemektedir.”

 

 

“ULUSLARARASI SU SPORLARI FESTİVALİ”

Mersin’in 321 kilometrelik sahil şeridine sahip olduğunu hatırlatan Demir, “Kentimizde su sporları çok kıymetli olmalı. Uluslararası su sporları festivalleri düzenlemeliyiz” dedi. Tek başına düzenlenen bir spor festivali yerine en büyük arzusunun ‘Limon Çiçeği Kültür, Sanat ve Spor Festivali’ adı altında bir organizasyon başlatmak olduğunu vurgulayan Demir, “Sonuçta hepimizin bahçesinde bir limon var. Dünya gurmeleri Erdemli limonunu öneriyor. Tüm kenti sarı ve yeşil renklerle donatıp spor ve sanat etkinlikleri düzenleyebiliriz. Düzenlenecek bir etkinliğin kentin bir değeri ile anılması markalaşmayı da beraberinde getirecektir. Şehre değer katacak projeler yapmamız gerekiyor. Bu tür etkinlikler gençlerin kente aidiyetini artırır, barış ve huzur ortamını güçlendirir. Diğer kentlerin ilgisini Mersin’e çeker ve kültür ile sanat buluşursa sürdürülebilirliği artar” şeklinde konuştu.

 

 

“HER AY BİR BRANŞ TANITIMI PROJESİ’Nİ BAŞLATTIK”

Spor kültürünün Mersin’de yayılması adına çeşitli projelere imza attıklarını belirten Demir, “Mersin Valiliğimiz himayelerinde Valimiz Ali Hamza Pehlivan önderliğinde çocukları, gençleri ve 7’den 70'e her yaşta bireyi spora teşvik etmek, sporu sevdirmek ve spor branşlarını tanıtmak amacıyla ‘’2023 yılı Spor Branşları Tanıtım’’ yılı olarak belirleyerek, ‘’Her ay Bir Branş Tanıtımı’’ projesini başlattık. Bocce, Atletizm, Basketbol, Taekwondo, Sualtı Sporları, Satranç, Voleybol, Yelken, Tenis, Cimnastik, Masa Tenisi, Engelliler (Özel Sporcular-Bedensel-Görme-İşitme) olmak üzere 12 farklı branş söz konusu proje kapsamında çeşitli etkinliklerle tanıtımlarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

 

 

“BOCCE MİLLİ TAKIMININ ÜÇTE İKİSİ MERSİN’DEN”

 

Bocce dalında Mersin’de 54 milli sporcu bulunduğunu kaydeden Demir, Türkiye’de bu daldaki milli sporcuların yaklaşık üçte ikisini milli takımlara Mersin’den gönderdiklerini açıkladı. Mersin’i ‘doğal bir sporcu fabrikası’ olarak nitelendiren Demir, “Mersin’de spora ilgi çok eskilere dayanıyor. 1923 Tarsus İdmanyurdu, 1925 Mersin İdmanyurdu ile Futbol ve Atletizm branşlarıyla öne çıkarak spor bir kültüre dönüşmüş. Amacımız bunu devam ettirmek” diye konuştu.

 

 

“MİLLİLERİMİZ GURURLANDIRIYOR”

Mersin’de 2023 yılı ilk 6 ayı itibariyle 12 farklı Branşta 9 kadın, 27 erkek olmak üzere toplam 36 milli sporcu bulunduğunu anlatan Demir, “Milli sporcularımız 2023 yılında katıldıkları uluslararası organizasyonlarda 9 farklı branşta 16 altın, 9 gümüş ve 13 bronz olmak üzere toplam 38 madalya alarak bizleri gururlandırmışlardır. Bünyemizde kadrolu, sözleşmeli, eşçi ve fahri olmak üzere toplam 111 antrenörümüz bulunurken, faal lisanslı sporcu sayımız 21 bin 632, lisanslı sporcu sayımız ise 191 bin 311’dir. Ayrıca İlimizde 60 farklı branşta 492 amatör, 10 farklı branşta ise 49 profesyonel spor kulübü faaliyet göstermektedir.

 

TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN YATIRIMLAR

Yenişehir’deki Olimpik Cimnastik Salonunun ve olimpik yüzme havuzunun bakım onarım ve yenileme çalışmalarını tamamlarken Servet Tazegül Spor Salonu içerisine ilin ilk Deneyap Teknoloji Atölyesini yaparak gençlerin hizmetine sunduklarını anlatan Demir “Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü içerisine Genç Ofis yaparak hizmete açtık. Mersin Kız Yurdu ve Yenişehir Erkek Yurdu içerisine planladığımız genç ofislerimizi, Mersin ve Kırkkaşık Kız Yurtlarımızın bakım onarım ve yenileme çalışmalarını,  Toroslar Beşyüz Kişilik Spor Salonunun bakım onarım ve yenileme çalışmalarını, Toroslar Bin Kişilik Spor Salonunun bakım onarım ve yenileme çalışmalarını, Çopurlu Sentetik Futbol sahasının yağmur suyu alt yapı çalışmasını tamamladık. Akdeniz’deki kullanılmayan eski öğrenci yurdumuzun bakım onarım ve yenileme çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtık.” dedi.

BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi kapsamında Mersin’e gönderilen 5 adet portatif havuzun zemin betonlarını döktürerek kurulumlarını sağladıklarını anlatan Demir şunları kaydetti: “Mezitli’deki Futbol Sahasının sentetik Futbol sahasına çevrilmesi ve yanına Engelsiz Yaşam Merkezi yapılmasında bitim aşamasına geldi. Tarsus Kitap Kafe ve Deneyap Teknoloji Atölyesinin yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. Yenice Mahallesindeki Neyzen Şan Stadının bakım onarım ve yenileme çalışmalarını tamamladık. Erdemli Spor Salonu yanına Halı Saha yaptık ayrıca İlçe Futbol Sahamızın çim bakımı, Tribünü ve çevre tel duvarını yeniledik. Erdemli Sorgun mahallesinde bulunan atıl durumdaki eski Okulu Şehit Eren Bülbül Genç Ofisi yaparak çocukların ve gençlerin hizmetine açtık Avrupa’nın en büyük Atıcılık Poligonu olan Erdemli Atış Poligonumuzun bakım onarım ve yenileme çalışmalarını tamamladık. İlçelerimizdeki onlarca tesisin bakım ve onarımını yaptık. Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde 40 dönümlük arazi üzerine 2 bin 500 Kişilik öğrenci yurdumuzun 1500 kişilik kısmını bitirerek bu sene hizmete açmayı planlıyoruz. TFF Süper Lig 2023-2024 sezonu maçlarını ilimizde oynayacak olan Hatayspor İçin Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Erdemli Atış Poligonu yanına 2 Adet nizami Futbol Sahası yapımı devam ediyor.”(Haber Merkezi)