“Silah bulmak ilaç bulmaktan kolay hale geldi” | Güney Gazetesi Mersin

“Silah bulmak ilaç bulmaktan kolay hale geldi”

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, bireysel silahlanmadaki artışa dikkat çekti. İktidarın bir an önce bu sorunla mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Bozan, “Türkiye’de silah temin etmek, kimi ilaçları eczanede bulmaktan çok daha kolay hale geldi. Gelin araştıralım kimi ilaçları eczanelerde ecza depolarında bulamazsınız ama birkaç saat içerisinde ruhsatsız bir tabanca veya ruhsatlı bir av tüfeği alabilirsiniz” dedi.

“Silah bulmak ilaç bulmaktan kolay hale geldi”


ELVAN KONUK

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki bir büfede 3 kişinin öldürülmesi ve silahla öldürme olaylarındaki artış bireysel silahlanma sorununu gündeme getirdi. Bir televizyon programına katılan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, bireysel silahlanmanın sebeplerinden söz etti.

Bozan, “İnsanlar grup grup silahlanma ihtiyacı duyuyorlar. Bir grup yurttaşımız kendi güvenliğini sağlamak için bireysel silahlanma yoluna gidiyor. Bir ülkede insanlar neden kendi güvenliğini sağlamak için silahlanma yoluna gider? Şunu biliyoruz bu ülkede yaşayan yurttaşların hepsinin güvenliğinden devlet sorumlu, bu anlamda güvenliğin sağlanması anlamında devlete bir güven kalmadığı için insanlar bireysel silahlanma yoluna gidiyor. Ruhsatlı silah ya da ruhsatsız silah şeklinde, sebeplerden bir tanesi bu. Bir diğeri ülkede yaşanan ekonomik kriz. Bu olayın borçlanmadan kaynaklı olduğu söyleniyor ama ekonomik krizin insanları psikolojik olarak getirdiği aşama. İnsanlar ekonomik olarak sıkıntı çekerken acaba ben bu sıkıntıları yaşarken başıma ne gelir kaygısıyla silah temin etme yoluna gidiyor ki silah temin etme yoluna gitmek de çok çok kolay” dedi.

Biran önce bireysel silahlanmaya karşı önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Bozan, “Türkiye’de silah temin etmek, kimi ilaçları eczanede bulmaktan çok daha kolay hale geldi. Gelin araştıralım kimi ilaçları eczanelerde ecza depolarında bulamazsınız ama birkaç saat içerisinde ruhsatsız bir tabanca veya ruhsatlı bir av tüfeği alabilirsiniz. İktidar ve küçük ortağı mafya ve çete liderleriyle poz vermeyi bırakıp bir an önce bu sorunla mücadele etmeli” ifadelerini kullandı.