AKP’li MECLİS ÜYESİ ÜNLÜ TİYATROCULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU | Güney Gazetesi Mersin

AKP’li MECLİS ÜYESİ ÜNLÜ TİYATROCULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Tarsus Belediye Meclisinin AKP’li üyesi Abdurahman Altınsucu, ünlü tiyatro oyuncularının rol aldığı tiyatro oyununda müstehcenlik ve dini duygulara hakaret olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Tiyatro oyununu ücretsiz olarak halkla buluşturan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Bu kentte yalan makinesi olanların, bu kenti karanlığa götürmek isteyenlerin gerçek yüzünü meclis toplantısında paylaşacağım” dedi.

AKP’li MECLİS ÜYESİ ÜNLÜ TİYATROCULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


ABİDİN YAĞMUR


CHP’li Tarsus Belediyesinin düzenlediği Tarsus Tiyatro Günleri, “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” adlı müzikli oyunla başladı.

Çeşitli fıkra ve skeçlerden oluşan komedi oyununda tiyatro sanatçıları Cezmi Baskın, Seval Tufan, Deniz Oral, Hacı Ali Konuk, Koray Ergün ve Murat Demirbaş rol alıyor.

Her gün bir mahallede, açık havada Tarsuslularla buluşan oyundaki bazı fıkra ve skeçler bazı medya organları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hedef gösterildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları skeçlerde kara çarşaflı bir kadının ve Arap kıyafetli, Hacı adlı bir tiplemenin canlandırılmasını “dini değerleri aşağılama” olarak yorumladı. Skeçteki bazı fıkralarda “Tarsus’ta büyük ayıp” başlığı altında paylaşıldı.

 

AKP’li belediye meclisi üyesi Abdurahman Altınsucu ise tiyatro oyunu, oyuncular ve belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Altunsucu, “Tarsus’ta tiyatro adı altında müstehcen içeriklerin ve müstehcen konuşmaların yer aldığı bir tiyatro sergilenmiştir. Ve maalesef bu gösteri halka açık gösteri adı altında yapılmıştır. Bu gösteriyi çocukların izlemesi son derece yanlıştır. TCK 226. Maddede müstehcen seslerin, ifadelerin çocukların ulaşabileceği yerde alenen görüntülenmesi ve yayınlanması suç olarak tanımlanmıştır.

Yine tiyatroda maalesef inanç değerlerinin de hedef alındığı görülmektedir. TCK 216. Maddede toplumun bir kesiminin dini inançlarının aşağılanması suç olarak tanımlanmıştır.

Çocuklar için olumsuz ve kötü örnek oluşturabilecek içeriklerin her ne ad altında olursa olsun yayınlanmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Kabul edilebilecek hiçbir yanı yoktur. Bu tarz tiyatroların şehrimizde kesinlikle yayınlanmamasını özellikle belirtiyoruz. Kamuoyunun daha hassas olmasını, Tarsuslu ailelerin çocuklarını bu tiyatroya göndermemesini istiyoruz” dedi.

 

 

 

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sosyal medyada başlatılan hedef gösterme kampanyasına ve AKP’li meclis üyesinin suç duyurusuna, oyunun Duatepe Mahallesindeki temsilini izlemeye giderek yanıt verdi.

Oyun sonunda oyunculara teşekkür eden Bozdoğan, oyunun bir hiciv oyunu olduğuna dikkat çekti.

Bozdoğan, “Tarsus öyle bir kentti ki dünyadaki ilk 3 kütüphaneden biri Tarsus’taydı. Aydınlığın kentiydi, filozofların kentiydi, cumhuriyet döneminde ilklerin kentiydi. Ama 12 Eylül sonrasında karanlığa gömülen bir kentti. Bu kentteki birilerinin eleştiri yapacağım derken dozu ne kadar kaçırdığını üzülerek gördün.  Bu kentte yalan makinesi olanların, bu kenti karanlığa götürmek isteyenlerin gerçek yüzünü perşembe günü meclis toplantısında paylaşacağım. Ama şunu söylemek istiyorum. Tarsus yargılayan bir kent değil. Her zaman sorgulayan bir kent” ifadelerini kullandı.

Tarsus Belediyesinin söz konusu oyunu mahalle ve köylerde ücretsiz olarak sergilemeye devam edeceği öğrenildi. Belediye, tiyatro oyununun duyuru afişine 15 yaş sınırı ibaresini de ekledi.

 


  AKP’li MECLİS ÜYESİ ÜNLÜ TİYATROCULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU