“Bu topraklar bizim gitmiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu topraklar bizim gitmiyoruz”

Mersin’de bir grup doğasever, dağlarındaki orman yangınlarına, Hatay Dikmece’deki tarım alanlarının gaspına ve Muğla Akbelen’deki orman kıyımına dikkat çekmek için bir araya geldi.

“Bu topraklar bizim gitmiyoruz”


ABİDİN YAĞMUR

 

Özgecan Aslan Barış Meydanında yapılan etkinlikte doğaseverler, “Akbelen’e, Dikmece’ye, Cudi’ye özgürlük”, “Tek bir ağaçtan vazgeçmiyoruz”, “Bu memleket bizim” yazılı pankartlar açtı.

Burada bir açıklama yapan Ümran Büyükkaşık, “Dikmece’de bahçelerimizi kesip TOKİ inşa etmek istiyorlar. Acil kamulaştırma diyerek zaten her şeyimi kaybettiğimiz şehirden bizi çıkmaya zorluyorlar. Henüz bizlerin barınma, geçim, hijyen sorunlarımıza herhangi bir çözüm üretmeden yaşamımızı daha da zorlaştırmaya çalışıyorlar. Yağma ve rant üzerine kurulu bu düzene karşı Akbelen’de, Dikmece’de, Cudi’de yaşam alanlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin her karış toprağı bizlerin emeğiyle inşa edildi. Bize yaşam alanı dahi bırakmayanlar, sizleri gönderene kadar mücadeleye edeceğiz. Dikmece’den Cudi’ye, Cudi’den Akbelen’e selam olsun” dedi.

Eylemde  “Talana hayır, bu topraklar bizim”, “Talana hayır, yıkıma hayır”,  “Bu topraklar bizim gitmiyoruz” şeklinde sloganlar atıldı ve şarkılar söylendi.

 


  “Bu topraklar bizim gitmiyoruz”