ÇBK güç depoluyor | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK güç depoluyor

ÇBK güç depoluyor


HASAN KÜÇÜK

 

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Eurolig Women’da da ülkemizi temsil edecek olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Yenişehir Belediyesi’nde hazırlıklar sürüyor.

Geçen sezon Cumhurbaşkanlığı kupasını alırken Süper Lig ve Eurolig şampiyonluğunu Fenerbahçe’ye kaptıran ÇBK, yeni sezon hazırlıklarına Salı günü tesislerinde başlamıştı. ÇBK’nın İspanyol Başantrenör Roberto Iniguez liderliğindeki çalışmalara A takımda bulunan 5 yerli oyuncu ile alt yapı oyuncuları katılırken WNBA’de oynayan ve Avrupa’da bulunan yabancı oyuncular 6 Ağustos’tan itibaren takıma dahil olacak. Günde çift idman yaparak hazırlanan turuncu lacivertli oyuncular sabah antrenmanlarında kuvvet, dayanıklılık ve kondisyon çalışması gerçekleştirirken öğleden sonra ise bireysel ve taktiksel çalışmalar yapıyor.

ÇBK bu sezon yoluna sözleşmesi süren Asena Yalçın, Sinem Ataş, Elizabeth Williams, Laura Cornelius ile devam ederken iç transferde Derin Yaya, Meltem Avcı, Melis Gülcan, Şuğranur Sönmez ile anlaşmıştı. Mersin ekibi dış transferde ise geçtiğimiz yıl Fenerbahce Alagöz Holding’te parkeye çıkan Ukraynalı oyun kurucu Alina Iagupova, Famila Schio'da forma giyen Marina Mabrey, Macaristan milli takımında da forma giyen Agnes Studer ve Virág Kiss’i kadrosuna katmıştı.