MSK’da hedef şampiyonluk | Güney Gazetesi Mersin

MSK’da hedef şampiyonluk

Geçen yıl Basketbol Süper Lig’inin kapısından dönen Mersin Büyükşehir Belediye Basketbol Takımı (MSK) 2023-2024 sezonu çalışmaları için parkeye indi. Başantrenör Semih Soğuksu geçen sezon sakatlıklar ve şansızlıklar nedeniyle kaçırdıkları Süper Lig’e bu sene çıkacaklarını söyledi.

MSK’da hedef şampiyonluk


HASAN KÜÇÜK

 

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden ve geçen sezon play-off yarı finalinde Semt 77 Yalovaspor’a elenerek Süper Lig'e çıkma hayalini bu seneye bırakan Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı (MSK) sezon hazırlıklarına başladı. Başantrenör Semih Soğuksu liderliğinde Edip Buran Spor Salonu’nda başlayan çalışmalara geçen yılda takımda forma giyen Alp Karahan ile yeni transferler Bilgehan Diril, Ramazan Tekin, Yiğitcan Turna, H. Akın Kandemir, Deniz Çelen, Burak Gözeneli, Hazer Avcı, Gökhan Yazıcıoğlu, Berke Berat Tunç katıldı. MSK’nın Amerikalı oyuncusu Garret Sim ise Salı günü Mersin’e gelerek çalışmalara katılacak. MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, Güney’e yaptığı açıklamada, 2023-2024 sezonu için Edip Buran Spor Salonu’nda çalışmalara başladıklarını söyledi.  

 

“AMERİKALI BİR OYUNCU DAHA ALACAĞIZ”

Eskilerden sadece Alp Karahan’ın takımda kaldığını ifade eden Soğuksu, “12 yeni transferimiz var. Amerikalı bir yabancı transferimiz var; Garret Sim. Salı günü Mersin’e gelecek. Amerikalı uzun bir oyuncu daha alacağız. Bununla görüşme halindeyiz” ifadelerini kullandı.  

Bu sene hedeflerinin yine şampiyonluk olduğunu anlatan Soğuksu, “Geçen sene Süper Lig hedefimize sakatlıklar ve şansızlıklar nedeniyle ulaşamadık. Bu sezon daha güçlü bir kadro kurarak bu amacımıza ulaşacağız. Şampiyonluk parolası ile sezona başladık” şeklinde konuştu.

 

1 AY MERSİN’DE HAZIRLANACAK

Mersin’de yaklaşık 1 aylık bir hazırlık programları olduğunu anlatan Soğuksu, “28-30 Ağustos tarihleri arasında Bursa’da Finalspor turnuvasına katılacağız. 28 Ağustos’ta Haremspor, 29 Ağustos’ta Finalspor ve 30 Ağustos’ta Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile maç yapacağız. Daha sonra 2 Eylül‘de İstanbul’da Sigortam.net ve 3 Eylül’de ise Erokspor ile hazırlık maçları oynayacağız” diye konuştu.

15 Eylül’de başlayacak lig maçlarında taraftarı ile buluşmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Soğuksu, “Taraftarlarımız desteğini yine yanımızda görmek istiyoruz” dedi.