Eğlenmek artık daha pahalı | Güney Gazetesi Mersin

Eğlenmek artık daha pahalı

Türk lirasının değer kaybetmesi ve yüksek enflasyondan dolayı eğlence sektöründe düşüş yaşanıyor. Vatandaşların lüks mekanları tercih etmek yerine bütçe dostu mekanları tercih etmesi büyük işletmeleri zarara uğratıyor.

Eğlenmek artık daha pahalı


GUNAY GAFFAROVA

 

Son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok sektör olumsuz etkilendi. Döviz kurunda yaşanan hareketlilik ile Türk lirasının değeri düştü ve yüksek enflasyon karşısında vatandaşların alım gücü geriledi. Ekonomik krizle karşı karşıya kalan eğlence sektöründe daralma yaşandı. Vatandaşların lüks mekanları tercih etmek yerine uygun fiyatlı yerleri tercih etmesi sonucu lüks mekanlarda müşteri sayısı her geçen gün azalıyor.

 

Lüks mekanlarda giriş ücretinin yükseltilmesi, yeme içme ücretlerine zam yapılması müşteri sayısının azalmasına sebep oluyor. Giriş ücretleri geçtiğimiz yıl 150-250 lirayken şuanda bu ücret 300-500 lira arasında değişiyor.

 

YEME İÇME ÜRÜNLERİ ZAMDAN NASİBİNİ ALDI

 

Geçtiğimiz yıl mekanlara göre Cola, Red bul, soda ve alkolsüz içecekler 30-40 lirayken şu an da 70-100 lira arasında değişiyor. Meyve tabağı, çerez, çeşitli atıştırmalık fiyatları 80-150 lira arasındayken günümüzde 250 -300 liraya yükseldi. Bununla birlikte gece hayatında en çok satışı yapılan meşale ve konfeti satışı da azaldı. Mekan içerisinde yakılabilen meşale fiyatı geçen sene tanesi 50-75 lirayken bu sene mekana göre 100-150 lira arasında değişiklik gösteriyor. Eğlence sektöründe en çok kazanç elde ettiren alkol ürünleri de zamdan nasibini aldı.  Yerli ve ithal alkolü içeceklerin fiyatı market fiyatlarına göre iki kat pahalı olmakla birlikte lüks mekanlarda yerli alkollü içecekler 150-600 liraya, ithal alkolü içecekler ise 1200-5000 bin liraya satılıyor.