Git gel Pozcu 34 lira! | Güney Gazetesi Mersin

Git gel Pozcu 34 lira!

Mazota peş peşe gelen zamları gerekçe gösteren dolmuşlar yolcu taşıma ücretine bir zam daha yaptı. Sivil yolcu 17 lira, öğrenci yolcu 11 lira oldu.

Git gel Pozcu 34 lira!


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’de şehiriçi dolmuş ücretlerine 20 Haziran’da zam yapılmış, sivil yolcu ücreti 8 liradan 11.50 liraya, öğrenci yolcu ücreti 6 liradan 8 liraya çıkarılmıştı.

Dolmuşların bu zammından sonra da mazot zamları devam edince dolmuşçular 1,5 ay sonra yeniden zam yoluna gitti. Minibüsçüler Odasının kararıyla sivil yolcu ücreti 17 liraya, öğrenci yolcu ücreti 11 liraya çıkarıldı.

 

SABAH 11.50 LİRAYDI, AKŞAM 17 LİRA OLDU

 

Bazı kooperatifler zam kararını dün akşamdan itibaren uygulamaya başladı. Sabah saatlerinde 11.50 liraya dolmuşa binen akşam eve dönerken 17 liraya bindi. Pazartesi gününden itibaren tüm kooperatiflerin yeni tarifeye geçmesi bekleniyor.

 

 

 

 

 

BU PARAYLA SADECE 1 KEZ DOLMUŞA BİNEBİLİYORUZ

 

Dolmuş ücretlerine yapılan zam 20 liralık banknotların değer kaybının en somut örneği oldu. Haziran ayında bir sivil yolcu 20 lirayla 2 kez, öğrenci yolcu 3 kez dolmuşa binebiliyordu. Ağustos ayı itibariyle 20 lirası olan birisi sadece bir kez dolmuşa binebiliyor.