ÇBK çok iddialı | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK çok iddialı

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nin 2’si yabancı 8 oyuncusu sağlık kontrolünden geçti.

ÇBK çok iddialı


HASAN KÜÇÜK

Geçen sezon 3 hedefinden Cumhurbaşkanlığı kupasına kavuşurken Süper Lig ve Eurolig şampiyonluğunu Fenerbahçe Alagöz Holding’e kaptıran Çukura Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, aynı hedeflerine ulaşmak için bu sezon iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Ülkemizi geçen sene olduğu gibi bu senede yine Avrupa’da temsil edecek olan Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibi Çukurova Basketbol Spor Kulübü (ÇBK) 2023-2024 sezonu hazırlıklarını sürdürüyor. Kulübün Limonluk Mahallesi’ndeki tesislerinde devam eden çalışmalarda oyuncular günde çift idman yaparak sezona hazırlanıyor. ÇBK’lı oyuncular kulübün sağlık sponsoru Medical Park Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Takım Menajeri Mustafa Onur Çadırcı eşliğinde hastaneye gelen yeni transfer yabancı oyuncular Agnes Studer, Virag Kiss ile yeri transferler Melis Gülcan, Şuğranur Sönmez, Derin Yaya, Meltem Avcı ve eski oyuncular Sinem Ataş ile Asena Yalçın’ın EKG’si çekildi. Kalp muayenesinden geçirilen oyuncuların kan tahlilleri yapıldı.  

Takım Menajeri Mustafa Onur Çadırcı, yeni gelen yerli oyuncularla 1 Ağustos itibari ile sezon hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Her zamanki gibi sezona iddialı bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden Çadırcı, “Bu sene mutlu bir sonla bitirmeyi hedefliyoruz. Sabah ağırlıklı olarak kondisyon akşamları ise şut ve top idmanı şeklinde günde iki idman yapıyoruz” dedi.

 

İKİ YABANCI SALI GÜNÜ KATILACAK

13 Eylül’de başlayacak lig için henüz fikstürün çekilmediğini hatırlatan Çadırcı, “Fenerbahçe’den transfer ettiğimiz yabancı oyuncumuz Alina Iagupova ve geçen sezonda da takımımızda forma giyen Laura Cornelius, bugün sağlık kontrolünden sonra antrenmanlara katılacak. 13 Ağustos’ta yeni transferimiz Melisa Brcaninovic Mersin’e gelecek ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra takıma katılacak. WNBA’de oynayan yeni transferimiz Marina Mabrey ile gecen senede de takımımızda forma giyen Elizabeth Williams ise oradaki maçları tamamlandıktan sonra Mersin’e gelerek çalışmalara başlayacaklar” şeklinde konuştu.