Yeni MİY Teknik Direktörü Kızıltan: İyi bir takım olacağız | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY Teknik Direktörü Kızıltan: İyi bir takım olacağız

Oynadığı iki hazırlık maçını da kaybeden Yeni Mersin İdman Yurdu bugün Beyoğlu Yeni Çarşı, Cumartesi günü ise Silifke Belediyespor ile karşılaşacak.

Yeni MİY Teknik Direktörü Kızıltan: İyi bir takım olacağız


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Mersin İdman Yurdu’nun Bolu kampı yoğun bir tempoyla sürüyor. 25 oyuncunun katıldığı kampta futbolcular bir gün tek bir gün çift antrenman yaparak sezona hazırlanıyor.

Güç, kondisyon, teknik ve taktik çalışması yapan kırmızı lacivertliler hazırlık maçları ile sezona sıkı hazırlanıyor. İlk hazırlık maçında 1. Lig ekibi Sakaryaspor’a 2-0 yenilmesinin ardından ikinci hazırlık maçında da Kocaeli ekibi Belediye Derincespor’a 1-0 mağlup olan Mersin ekibi 3. maçında Çarşamba günü 2. Lig ekibi Beyoğlu Yeni Çarşı ile 4. maçında da Cumartesi günü Silifke Belediyespor ile karşılaşacak. Kırmızı lacivertli futbolculara Silifke ile Bolu’da yapacakları maçın ardından 2 gün izin verilecek. MİY 15 Ağustos’ta Mersin’de toplanacak.

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Güney'e yaptığı açıklamada; Bolu’da kamp çalışmalarının yoğun bir tempo ile sürdüğünü söyledi. Kampa alt yapıdan gelen ve denenmek için çağrılar 25 oyuncunun katıldığını ifade eden Kızıltan, “2 hazırlık maçı yaptık. Çarşamba günü Beyoğlu Yeni Çarşı ile 12 Ağustos Cumartesi günü ise Bolu’da Silifke Belediyespor ile hazırlık maçı yapacağız” dedi.

 

“YOĞUN VE YORGUN TEMPODA DÜŞÜŞ OLABİLİYOR”

İlk maçlarını çok hazır olmamalarına rağmen Sakaryaspor  ile yaptıklarını anlatan Kızıltan, “Onlar hazırlıklara çok önce başlamıştı. Sakaryaspor 1. Lig takımı. Sakarya maçında belki yenildik ama oyun olarak iyi oynadık. Başa baş bir mücadele verildi. Bu arada yüklemeler yapılıyor. Biz hazırlığımızı yapıyoruz. Yoğun ve yorgun bir tempoda kampımız geçiyor. Bir gün tek bir gün çift antrenmanlar yapıyoruz. Bazen yoğunluk esnasında maçlarda düşüş olabiliyor. Belediye Derince maçı biraz daha yorgun olduğumuz bir ortamdı. Bazen sakatlık endişesi ile oyuncularımızı riske etmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“EKSİK NOKTALARIMIZ VAR”

Transferde eksik bölgelerinin bulunduğunu hatırlatan Kızıltan, “Eksik bölgelerimiz henüz tamamlanmadı. Tamamlanınca daha iyi bir takım olacağız. 3-4 bölgeye transfer çalışmamız var. Şartları göz önünde bulundurarak ekonomik dengemizi bozmayacak şekilde çalışmaları yapıyoruz. Başkanımız bunları yürütüyor” dedi.

 

“BAZI YERLER İÇİN ALTERNATİFİMİZ YOK”

Takımın gidişatı için şu anda yorum yapamayacağını anlatan Kızıltan şöyle devam etti: “Eksikliklerimiz, tamamlanmamış bir kadromuz var. Kadro tamamlandıktan sonra ortaya çıkan duruma göre bir hedef belirleyebilir. Şu an eksiğiz. Bazı yerlerde alternatifimiz yok. Cumartesi günü Silifke Belediyespor ile Bolu’da hazırlık maçı yaptıktan sonra oyuncularımıza izin vereceğiz. 2 günlük iznin ardından 15 Ağustos’ta Mersin’de toplanarak çalışmalara devam edeceğiz.”