“Toplu taşıma belediyeye büyük bir yük” | Güney Gazetesi Mersin

“Toplu taşıma belediyeye büyük bir yük”

Mazot fiyatlarının 38 liraya yükselmesinin ardından Mersin’de minibüs ücretlerine zam gelmişti. Konuyla ilgili konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “17 lira minibüs fiyatları, minibüsçü haklı. Ama vatandaş da haklı. Toplu taşımada biz de yeniden düzenleme yapmak zorundayız, mazot oldu 38 lira. Takip etmek mümkün değil. Bu şartlarda toplu taşıma bize büyük bir yük getiriyor” dedi.

“Toplu taşıma belediyeye büyük bir yük”


ELVAN KONUK


Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında bir meclis üyesi vatandaşların Tarsus’un Keşli Mahallesindeki yaylalara belediye otobüsü hattı talebini dile getirdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Belediye yolcu verimliliği olmayan hatlara otobüs veremez, böyle bir kaynağı yok. Bizim her 100 liranın 50 lirasını destekleyerek toplu taşıma yapma rasyonalitesinde olmamız lazım. Şu anda biz yüzde 80 civarında süspansiyon yapıyoruz. Yani 100 liralık masrafın 80 lirasını belediye ödüyor, 20 lirasını halk ödüyor. Zaten kanun gereği emekliler 65 yaş üzerindekiler bedava biniyor. Kanun çıkmış TBMM’de belediyeler bunu bütçesinden karşılıyor. Özellikle mesai saatlerinde bunun büyük bir sorun yarattığını biliyoruz. Aslında bu her geçen gün artan bir sorun yumağı haline geldi. Bizim toplu taşımada hareket alanımızı daraltıyor” ifadelerini kullandı.

Minibüs fiyatlarıyla ilgili şikayetlere değinen Seçer, “17 lira minibüs fiyatları, minibüsçü haklı. Ama vatandaş da haklı. Toplu taşımada şu anda biz yeniden düzenleme yapmak zorundayız. Mazot oldu 38 lira. Takip etmek mümkün değil. Bu şartlarda toplu taşıma biz büyük bir yük getiriyor. Keşli’ye günde 6 sefer yapıyoruz. Ama Keşli’den de bana yaylaya sefer koy dediğiniz zaman Mersin’in 806 mahallesinin yaklaşık 200’e yakın köyü bu şartlara sahip.  Toros dağlarının eteklerinde köy var hemen biraz ötede Yaylalık yeri var bu mümkün değil” diye konuştu.