Halk otobüslerine zam | Güney Gazetesi Mersin

Halk otobüslerine zam

Akaryakıt fiyatında yaşanan yüksek artıştan kaynaklı geçtiğimiz hafta dolmuşlar yeni tarifeyi uygulamaya başlamıştı. Bugün ise Bahçelievler Özel Halk Otobüsü de yüksek maliyetlerden dolayı ücretleri yeniledi. Yeni tarifeye göre, 7 lira 50 kuruş olan öğrenci ücreti 10 liraya, 11 lira olan sivil ücreti 16 lira 50 kuruşa yükseldi.

Halk otobüslerine zam


MAYSA DERYAYEVA


Akaryakıttan alınan Özel tüketim Vergisinin (ÖTV) yükseltilmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına neredeyse her akşam zam geliyor. Seçim döneminde litresi 20 lira akaryakıt fiyatı 40 liraya dayandı. Yüksek akaryakıt fiyatından dolayı zarar eden dolmuşçular ve minibüsçüler yeni tarifeyi uygulamaya başladı.

Geçen hafta Pozcu Koop, Mezitli Koop, Çelik Koop, Cumhuriyet gibi dolmuşlarda yeni tarifeye geçilmişti. Bugün ise Bahçelievler Özel Halk Otobüsü yeni tarifeyi uygulamaya başladı.

Bahçelievler Özel Halk Otobüsü akaryakıt fiyatından yaşanan artıştan zarar etmesi sebebiyle 35 olan araç sayısını 27’ye düşürmüştü ancak zamların devam etmesiyle çareyi araçları küçülterek tasarruf etmekte buldular. Fakat akaryakıtta gelen zamların ardı arkası kesilmedi ve halk otobüsü yeni zamlı tarifeyi uygulamak zorunda kaldı.

 

 

 

Yeni tarifeye göre ise 7l lira 50 kuruş olan öğrenci fiyatı 10 liraya, 11 lira olan sivil fiyatı ise 16 lira 50 kuruşa yükseltildi. Zamlı fiyata göre, bir öğrenci bir gün içerisinde git gel ücreti için 20 lira, sivil ise 33 lira harcaması gerekiyor.