Tarsus ekmek sayısını 135 bine çıkaracak | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus ekmek sayısını 135 bine çıkaracak

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ikinci halk ekmek fabrikasını devreye alacaklarını ve günlük üretim miktarını 135 bin adete çıkaracaklarını söyledi.

Tarsus ekmek sayısını 135 bine çıkaracak


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Flash Haber Televizyonunda gazeteciler Fatih Ertürk ve Sertaç Eş’in konuğu oldu.

Tarsus’ta ekmek fiyatlarının 3 TL olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan “Şu an ekmek Tarsus'ta üç lira. Her yerde 7 buçuk liraya satılan ekmeği şu an belediye olarak üç liraya satıyoruz. İkinci ekmek fabrikamız açılıyor. Bu ay içinde Allah izin verirse faaliyete geçecek. Günlük ekmek sayımız 135 bin olacak. Bu ciddi bir rakam. Şu an 40-50 bin arasında seyreden ekmek sayımız ikinci fabrikamızdan sonra 130 bine çıkacak” dedi.

 

 

 “TÜRKİYE'DE ATIK BEDELİNİ ALMAYAN TEK İLÇE BELEDİYESİ TARSUS BELEDİYESİ”

 

Halkın en büyük sıkıntısının ekonomik sıkıntılar olduğunu dile getiren Başkan Bozdoğan, “Bugün benim halkımın en büyük sıkıntısı ekonomik sıkıntılar. Biz bunları konuşmalıyız. Böylesine ciddi sorunlar var ki yerel yönetimlerin halkın bu ekonomik sıkıntılarına karşı ne yapabilir? Onlara daha çok nasıl yardımcı olabilir?  Su fiyatlarına atık bedellerini faturaya yansıtmadan farka nasıl gidebilir? Bunların hesabını yapmalıyız. Şu anda Türkiye'de tek atık bedelini almayan ilçe belediyesi Tarsus Belediyesi. Çünkü halkımızın cebinde kalsın o para. Yani o para belediyenin kasasına gireceğine vatandaşın cebinde kalıyor. Zaten belediyeye gelen para da halkın parası.” şeklinde konuştu.

 

 

 

“HALK SAHİLE KAVUŞMAK İSTİYOR”

 

Tarsus Beyaz Kum Plajı’nda yaşanılan olayları anlatan Başkan Bozdoğan, “Özellikle bir ay öncesinde yine ulusal televizyonlara konu oldu. Öylesine bir gündem yarattılar ki yine burada Tarsus Belediyesi'nin belediye hizmet alanları var ve biz plaja yol yaptık. Kimse sahile ulaşamıyordu. Bizim burada yapmak istediğimiz park alanları, otoparklar, betona boğmadan halkımızın rahatlıkla denize gitmesini sağlamaktı. Doğal sit alanına tarım yapamazsınız.” dedi.(Haber Merkezi)