Başkan Saltık’tan çilek transfer sözü | Güney Gazetesi Mersin

Başkan Saltık’tan çilek transfer sözü

Başkan Saltık’tan çilek transfer sözü


HASAN KÜÇÜK

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, takıma katkı sağlayabilecek maddi anlamda bütçelerine uygun transferler yapmak istediklerini ifade ederek “Gerekli noktaya çilek transfer yapacağız. Gerekli oyuncuya parayı basıp alacağız” dedi.

Bu sezon TFF 2. Liginde mücadele edecek Yeni MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık Mehmet Uysal’ın sunduğu ve Mersin’deki yerel televizyonların ortak yayınladığı Başkan Özel programına katıldı.

Hatayspor’un 10 bin tane kombine bilet satışı yaptığını ifade eden Saltık, MİY kombine satışının 30 tane olmasını Mersin taraftarlarına yakıştıramadığını söyledi.

 

“HEDEF TAKIM KURUYORUZ”

Ligde kalma gibi bir gayelerinin söz konusu olmadığını vurgulayan Saltık, “15 Eylül’e kadar transfer süreci devam ediyor. 5-6 transfere ihtiyacımız var. Biz diğer takımlar gibi transferde aceleci davranıp yüksek paralar verme düşüncesinde değiliz. Bize iş yapabilecek takıma katkı sağlayabilecek maddi anlamda takımın bütçesine uygun transferler yapmak istiyoruz. Gerekli noktaya çilek transfer yapacağız. Gerekli oyuncuya parayı basıp alacağız. Mersin şehri süper ligi hak ediyor. Hedefe bir takım kuruyoruz. Herkes bundan rahat olsun. Düşmemek için ligde kalmak için bu takıma 7 yıl emek vermedik. Yarışmacı bir takım kuracağız. Şehrimize keyifli bir müsabaka izlettireceğiz” diye konuştu.

 

“HATAY’DAKİ OYUNCULAR NEDENİYLE TRANSFER YAPMADIK”

Mersin Şehir Stadında bir hafta MİY’in bir hafta ise Hatayspor’un maç yapacağını vurgulayan Saltık,

“Hatayspor Başkanı ile her gün görüşüyoruz. Zaman zaman bir araya da geliyoruz. Storemizden onlara yer verdik Mersin’e de bir şeyler yapmak istiyorlar. MİY için bir şeyler yapmaya gayret gösteriyorlar ama ben yeterli bulmuyorum. Orada yetenekli gençler var A takımda oynamaları zayıf. 1-2 oyuncu istemiştik. Bugüne kadar transfer yapmamamızın sebebi Hatay’daki oyunculardı. 1-2 oyuncu verecekler ama istemiş olduğumuz kenar oyuncusu Sadık Baş’ı maalesef Tuzla’ya kaptırdık. Başkan bu oyuncu için çok diretti ama ikna edemedik. Çok iyi bir kenar oyuncusu idi. Orada 2-3 tane yetenekli oyuncu söz konusu” şeklinde konuştu.

 

“HATAYSPOR’A KIRGINLIĞIMIZ SÖZ KONUSU”  

Hatayspor Kulüp Başkanına çağrıda bulunan Saltık, “Başkanıma buradan ricada bulunuyorum. Volkan  Hocayı ikna et Başkanım. Bizim o çocuğu ihtiyacımız var onu almamız gerekiyor. Buradan desteğinizi bekliyoruz. Şimdiden size teşekkür ederim. O oyuncuyu ikna edemediler. Orada bir kırgınlığımız söz konusu. Hatayspor’un ikinci kalecisi Yavuz MİY’e gelecek. Oradan 2 tane daha oyuncu olacağız. 1 tanesinde biraz diretme var. 1. Ligde devam etsin diyorlar. Ben bu konuda ısrarımızı sürdürüyorum. Kenar oyuncumuzu halledemedik ama bunda cevap bekliyoruz” ifadelerini kullandı.