“Çiftçiler üretemiyor, kazanamıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Çiftçiler üretemiyor, kazanamıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Erdemli’de çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçinin sorunlarını dinleyen Dinçer, “Çiftçilerimizin ürünlerinin değeri giderleri karşılamıyor. Bu soruna hükümetin çözüm üretmesi gerekiyor. Ülkemizin geleceği yerli üreticilerin desteklenmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

“Çiftçiler üretemiyor, kazanamıyor”


 

MAYSA DERYAYEVA

Tarımda girdi maliyetlerinin artmasıyla birlikte üreticiler üretimden uzaklaşıyor ya da ürettiği üründen az gelir elde ediyor. En son akaryakıta gelen zamlardan sonra çiftçilerin maliyetleri ikiye katlandı.

Erdemli ilçesindeki Güneyli Köyünde çiftçilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, tarımın bitme noktasına geldiğini ve bu durumdan ötürü üzüldüğünü ifade etti.

İktidarın çiftçinin sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğinin altını çizen Dinçer, “Erdemli ilçesinin Güneyli Köyü'nde çiftçilerimizle buluştuk. Çiftçilerimizin sorunlarını dinledikçe, tarımın nasıl bitirildiğini üzülerek dinledik. Eskiden sadece 2 dönüm bahçesiyle bile 4 evladını okutan, büyüten çiftçiler, bugün hasat dönemi gelip çattığında, ürünlerin değeri traktör mazotu ve artezyen kuyusu elektrik giderleri karşılamıyor. Üzücü olan, hükümetin bu sorunları çözmek yerine ithalatı tercih etmesidir. Oysaki Tarım, Türkiye’nin Geleceğidir. Güneyli Köyündeki çiftçilerimizin yaşadığı zorluklar, ülkemizin sorunudur. Hükümeti ithalat yerine yerli üretimi desteklemeye ve tarım sektörüne yönelik adımlar atmaya çağırıyoruz. Ülkemizin geleceği yerli üreticilerin desteklenmesiyle mümkün olacaktır” diye konuştu.