Mersin’in TKBL’deki yeni takımı ÇBK Gelişim | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in TKBL’deki yeni takımı ÇBK Gelişim

Mersin’in profesyonel ligde bir kadın basketbol takımı daha oldu. Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek ÇBK Gelişim’de kendini geliştiren oyuncular A takıma ve Milli Takıma hazır hale gelecek.

Mersin’in TKBL’deki yeni takımı ÇBK Gelişim


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve Süper Lig ve Eurolig’de elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Çukurova Basketbol Spor Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi aynı zamanda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde de mücadele edecek. ÇBK Gelişim isimli yeni takım  önümüzdeki sezon Kadınlar Basketbol Ligi’nde Mersin’i temsil edecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu 2023-2024 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne (TKBL) katılma süresinin dolmasının ardından, takım sayısında oluşan eksilmenin giderilmesi için Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Talimatı ile takımlara davet yaptı. TBF’nin şartlarını yerine getiren ÇBK’nın başvurusu kabul edildi. ÇBK Gelişim adıyla kurulacak yeni takım bu sezon Kadınlar Basketbol Ligi’nde yer alacak.

 

“BURADAN A TAKIMA HAZIR HALE GELECEKLER”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Güney’e yaptığı açıklamada, Ellerinde yetenekli A Milli Takım potansiyeli olan oyuncuları oynatmak için normalde Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nden (KBBL) başlamayı düşündüklerini söyledi. Aynı zamanda Basketbol Gençler Ligi’nde de mücadele ettiklerini hatırlatan Ünlü, “Oyuncularımızı deplasmanlı A takımı maçlarına hazır hale getirmek, profesyonel havayı teneffüs etmelerini sağlamaları yönünde Gelişim takımı için Türkiye Basketbol Federasyonuna müracaat ettik. Kabul ettiler. Çünkü elimizdeki potansiyel oyuncuları A Milli Takım adayı ve bizim A Takımımızda oynayabilecek oyuncular. Çok büyük yatırım yapıyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından oyuncular getiriyoruz. Potansiyeli olan oyunculara burada yüzde 100 burslu okutuyoruz. Yeme içme kıyafet maaşlarını ve servisleri dahil her şeyini biz karşılıyoruz. Alt yapıda Halil Demirbilek ve Ali Doğan Korkmaz gibi iki kaliteli hocamız var. Milli takım seviyesinde hocalar” şeklinde konuştu.

 

 

“MERSİN VE TÜRK BASKETBOLU İÇİN BÜYÜK ADIM”

Gelişim takımının şampiyon olsa bile Süper Lig’e çıkamadığını hatırlatan Ünlü şöyle devam etti: Amacımız şampiyon olup üst ligi çıkmak değil. Oyuncuların süre alıp eksikliklerini gidererek A takıma ve milli takıma hazır hale gelmeleri. Federasyonun bizim gibi alt yapıya yatırım yapan bir kulübü oraya alması çok büyük bir artı. Yaptığımız yatırımların karşılığı olarak bize büyük bir jest. Türkiye’de bizim dışımızda birkaç kulüp alt yapıya büyük bütçe ayırıyor. Biz alt yapıya yıllık 2-2,5 milyon bütçe ayırıyoruz. Bu rakamlar bu sene daha da artacaktır. Alt yapıda her kategoride sporcularımız var. A takımımızın hazırlığına en az 5-6 alt yapı oyuncumuz katılıyor.  Ne kadar üst ligde oynayıp süre alırlarsa Türk basketboluna katkı verirler. Hem Mersin hem Türk Basketbolu için büyük bir adım. Bizimle birlikte 4 gelişim takımı oldu. Elimizde bulunan ve az süre alan A takımdaki oyuncularımız sezonu boş geçmeyecek.”