MESKİ’nin alacağı krediye Büyükşehir kefil olacak | Güney Gazetesi Mersin

MESKİ’nin alacağı krediye Büyükşehir kefil olacak

Mersin Büyükşehir Belediye meclisi Ağustos ayı ikinci birleşimi yarın gerçekleşecek. Görüşülecek maddeler arasında MESKİ’nin alacağı 150 milyon liralık kredinin ödenememesi durumunda Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarının garanti gösterilmesi maddesi var.

MESKİ’nin alacağı krediye Büyükşehir kefil olacak


 

ELVAN KONUK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı yarın Başkan Vahap Seçer yönetiminde yapılacak. Maddeler içerisinde MESKİ Genel Müdürlüğü'nün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı, 150 milyonluk kredi konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin kefil gösterilmesi var. daha önce Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen konu oylamaya sunulacak.

Gündem maddesiyle ilgili “krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı veya Banka tarafından dağıtılan yasal payların mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yetki verilmesi” ifadeleri yer alıyor.