“Hayat pahalılığı karşısında vatandaşlar perişan” | Güney Gazetesi Mersin

“Hayat pahalılığı karşısında vatandaşlar perişan”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların hayat pahalılığı ve yüksek enflasyondan dolayı geçim sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Kocamaz, “Vatandaş oy verdiğine pişman çünkü millet perişan durumda” dedi.

“Hayat pahalılığı karşısında vatandaşlar perişan”


MAYSA DERYAYEVA


Tarsus’un Böğrüeli ve Boztepe mahallelerini ziyaret eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Hayat pahalılığından dolayı vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Kocamaz, “Kuraklık nedeniyle yaşadıkları susuzluktan bu yıl verimin düşük olduğunu belirterek, sulama suyu şikayetlerini dile getirdiler. Bunun yanında hayat pahalılığı, enflasyon, mazot fiyatları ve geçinme zorluğu çektiklerini dile getirdiler. Burada da anladık ki millet oy verdiğine pişman, çünkü millet perişan. Maalesef perşembenin gelişi çarşambadan belli idi. Görünen köy kılavuz istemezdi. Biz bugün yaşadıklarını seçim öncesi gördük ve uyardık” diye konuştu.

Kocamaz, “Ama iktidar koltuğunu koruyabilmek için her türlü yalan dolan iftira ve tezviratları yaptı. Bizleri teröristlerle birlikte hareket ediyorlar diye suçladı. Oysa geçmişten bu yana teröristlerle birlikte hareket eden, birlikte pozlar veren, devletin kurum kaynaklarını tahsis edenler, peşkeş çekenler bizzat kendileriydi. Ama milletimizin çoğunluğu iktidar partilerinin yalanlarına inandı, bizim söylediğimiz doğrulara inanmadı. Oysa iktidarın yaptığı bir taktik idi, sürekli beka beka diyerek dikkati başka yerlere çekti ve seçim süreci boyunca ekonomiyi hiç konuşturmadı. Yani, millete cambaza bak diyerek oylarını aldı ve yeniden iktidara geldi. Şimdi kurunun arasında yaşlarda yanıyor. Şu anda yapacağı bir şeyde yok.  Atı alan Üsküdar’ı geçti. Yani milletimiz iktidar partilerine Parlamento çoğunluğu da verdiği için beklemekten başka çaresi de yok. Çünkü, yeni ve yakın tarihlerde yapılabilecek bir genel seçim yok ve belli bir süre bu serzenişler devam edecek. Rabbim milletimize dayanma gücü versin ve sabırlar ihsan eylesin” ifadelerini kullandı.