Meclis jet hızıyla bitti | Güney Gazetesi Mersin

Meclis jet hızıyla bitti

Geçmiş toplantılarda saatlerce Mersin’le ilgili sorunların görüşülmesine alışkın olunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı bu kez jet hızıyla bitti.

Meclis jet hızıyla bitti


 

ELVAN KONUK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşiminde Başkan Vahap Seçer’in katılamaması üzerine oturumu CHP’li Meclis Üyesi Ali Boltaç yönetti. 19 tane gündem maddesinin görüşüldüğü oturum 20 dakikada tamamlandı.

 

“MESKİ’NİN BORÇLARIYLA İLGİLİ BÜYÜKŞEHİR KAYNAKLARI KULLANILACAK”

 

MESKİ Genel Müdürlüğü'nün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı, 150 milyonluk kredi konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin kefil gösterilmesi ve Başkan Vahap Seçer’e yetki verilmesi maddesi oylamadan geçti. Gündem maddesiyle ilgili “krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı veya Banka tarafından dağıtılan yasal payların mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yetki verilmesi” ifadeleri yer alıyor.